Bölgesel Amatör Lig (BAL) 13 Grup'ta mücadele eden temsilcimiz Zonguldak Kömürspor,  ara transfer döneminde yolcuların gitmesi ve yeni transferlerin gelmesiyle 1 yaş gençleşti. Sezonun ilk yarısında yaş ortalaması 26 olan kırmızı-lacivertli takım, gelenlerle birlikte ikinci yarıya 25 yaş ortalamasıyla hazırlanıyor.

YENİLERİN YAŞ
ORTALAMASI 25,2
Grupta ilk yarının sona ermesinin ardından performansından memnun kalınmayan 27 yaşındaki Yunus Balaban, 27 yaşındaki Kamil Şener ve 28 yaşındaki Umut Ali Bakır ile yollar ayrılmıştı. Bu 3 oyuncunun yaş ortalaması 27,5'iken, bunların yerlerine transfer edilen 24 yaşındaki Fatih Deniz, 27 yaşındaki Ferhat Samancı, 22 yaşındaki Volkan Tüzün Olgun ve 28 yaşındaki Ümit Çoruk'un yaş ortalamaları 25,2… Takımda gençleştirmeye giden kırmızı-lacivertli yönetim, transfer politikasını genç oyuncuların üzerine kurmuş durumda.
YAŞ KONTENJANINA
BİR İSİM DAHA EKLENDİ
Sezon başında Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından uygulamaya konulan ve tüm takımları etkilediği gibi Zonguldak Kömürspor'u da etkileyen 27 yaş ortalaması neticesinde sıkıntılı günler geçiren takımda, 27 yaş sınırının üstünde tam 6 futbolcu bulunuyor. Bu oyunculardan sadece 4'ünü kadroda bulundurması gereken Zonguldak Kömürspor'da kaleci Fatih Demir (36), Mustafa Göktaş (31), Volkan Bozkurt (29), Suat Kerçin (29), Miraç Erdoğan (28) ve teni transfer Ümit Çoruk (28) yaş kontenjanına giren oyuncular. Yaş kontenjanına takılan Umut Ali Bakır'ın gitmesiyle 6'dan 5' düşen sayı, 28 yaşındaki Ümit Çoruk'un transferiyle tekrar 6 oldu.

EN YAŞLISI FATİH, 
EN GENCİ TUĞBERK
Zonguldak Kömürspor'un kadrosunda bulunan en yaşlı oyuncu 36 yaşındaki kaleci Fatih Demir, en gençleri ise, 17 yaşındaki kaleci Tuğberk Pınar ile 18 yaşındaki orta saha oyuncusu Emrecan Özbay… İlk yarıda 4 maçta ilk onbire sahaya çıkan ve sezon başında Aydınspor 1923'ten transfer edilen tecrübeli file bekçisi Fatih, bu maçlarda kalesinde sadece 2 gol gördü. Genç isimler Tuğberk ve Emrecan, geride kalan 11 haftada hiç süre almadı.