Bölgesel Amatör Lig (BAL) 7’nci Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren temsilcimiz Zonguldakspor, Bartınspor maçının hazırlıklarına bir günlük aranın ardından dün Fener Sahası’nda Teknik Sorumlu Resul Kumaş nezaretinde başladı. İdmana, sakatlıkları bulunan Tolga Çelme ve Mustafa Göktaş katılmadı. Tolga Çelme’nin, dizindeki ve arka adalesindeki sakatlığından dolayı, Mustafa Göktaş’ın da adale sakatlığının olmasından dolayı idmana katılmayarak dinlendirildiği öğrenildi. İdman öncesi Teknik Sorumlu Resul Kumaş, teknik kadroyla ve futbolcularla birlikte kısa bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından idman, futbolcuların düz koşusuyla başladı. Ardından kırmızı-lacivertli futbolcular dar alanda maç yaparak idmanı noktaladılar.
Amatör Futbol Disiplin Kurulu (AFDK) tarafından Zonguldakspor’a verilen 3 maç saha kapatma cezası sebebiyle Bartınspor maçı Federasyon’un belirleyeceği tarafsız sahada oynanacak. Zonguldakspor yönetiminin saha kapatma ve futbolculara verilen cezalara itirazda bulunacağı öğrenildi. Bu durum hakkında konuşan Teknik Sorumlu Resul Kumaş, “Şeriatın kestiği parmak acımaz. Biz sadece maçlara konsantre olmak istiyoruz. Hedefimiz her maçı final havasında oynayarak kazanmak. Suat’a verilen ceza, hem kendisi için, hem de bizim için çok büyük bir sıkıntı oldu. Onun yeteneğindeki oyuncuya her zaman ihtiyaç var. Bu arada Kırşehir Fatihspor maçının galibiyet pirimi için Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ve Kozluspor Başkanı Murat Yüksel’e çok teşekkür ediyorum” dedi.
AFDK, Zonguldakspor’un sahasında oynadığı Ankara Sincan Belediyespor maçı sonrası çıkan olaylar nedeniyle kırmızı kart gören Suat’a 7 maç, Hurşit’e 3 maç, Zonguldakspor’a da 3 maç seyircisiz saha kapatma cezası vermişti.