Bu sezon pistlerde fırtına gibi esen milli atlet Emel Dereli, favori gösterildiği Okulararası Puanlı Atletizm Yarışları'nda birinci sırayı aldı. 18,60'lık atışıyla Ticaret Meslek Lisesi adına yarışan ve birinci olan Emel Dereli'yi, 14,34 metre ile Sare Bostancı ve 8,79 metre atışıyla Büşra Aydın takip etti.
Gençlik Hizmetleri ve Spor Zonguldak İl Müdürlüğü ile Atletizm İl Temsilciliği tarafından ortaklaşa düzenlenen Okullararası Genç Kız-Erkek Atletizm Yarışmaları,  Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda başladı. Merkez ve ilçelerden çok sayıda sporcunun katıldığı yarışlar, 2 gün sürecek. Atletizm heyecanın başladığı Kemal Köksal Stadı'nda ilk günde bayanlar gülle atamada milli atlet Emel Dereli, 18,60 metre atışıyla birinci oldu. Ticaret Meslek Lisesi adına yarışan Emel Dereli, kürsünün sahibi olurken, 14,34 metre atışıyla Mehmet Çelikel Lisesi adına yarışan Sare Bostancı 2'nci, 8,79 metre atışıyla Atatürk Lisesi adına yarışan Büşra Aydın ise 3'üncü oldu.
2012 yılında katıldığı tüm organizasyonlarda adından söz ettiren Zonguldak'ın yetiştirdiği milli atlet Emel Dereli, Karadağ'ın Bar kentinde düzenlenen Avrupa Atmalar Kış Kupası'nda 16,87'lik atışıyla gülle atmada kendisine ait olan gençler ve yıldızlar kategorisinde Türkiye rekorunun sahibi olmuştu.
Son olarak, 7-8 Nisan 2012 tarihleri arasında Trabzon'un ev sahipliğinde yapılan Dostluk Turnuvası adı altında Uluslararası Yıldızlar Atletizm Yarışması'nda yarışan Milli Atlet Emel Dereli, burada 18,83 metre atışıyla yıldızlar kategorisinde kendine ait olan rekorunu tarihe gömdü.