Dünya Yıldızlar ve Avrupa Gençler Şampiyonu Zonguldaklı bayan gülleci Emel Dereli, 
21 Eylül 2013 tarihinde Çek Cumhuriyeti’nin Brno kentinde yapılacak Gençler Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda piste çıkacak. Milli atlet, Fenerbahçe Kulübü adına madalya arayacak.

 

Zonguldak’ın yetiştirdiği rekortmen atlet Emel Dereli, Fenerbahçe Kulübü adına 21 Eylül 2013 tarihinde Çek Cumhuriyeti’nin Brno kentinde gerçekleştirilecek olan Gençler Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda mücadele edecek. 15’ü bayan 17’si erkek 32 sporcusuyla Çek Cumhuriyeti’ne çıkarma yapacak Fenerbahçe,  geçtiğimiz yıl Samsun’da yapılan Kulüplerarası Gençler Atletizm Ligi Yarışları’nda kadınlarda ve erkeklerde yaşadığı şampiyonluğu yineleme peşinde. 
A Grubu’nda yer alan Fenerbahçe’de, genç kadınlar ve genç erkekler farklı branşlarda mücadele edecek. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için yarışacak olan 32 genç atlet dün  Brno’ya hareket etti.

REKORLARLA DÜNYA YILDIZLAR VE 
AVRUPA GENÇLER ŞAMPİYONU OLDU

Zonguldaklı milli atlet Emel Dereli kulübün en güvendiği ve madalya beklediği sporcular arasında. Nitekim Dereli, şampiyonaya Dünya Yıldızlar ve Avrupa Gençler şampiyonluğu unvanı ile gidecek. 
Aldığı şampiyonlukları rekorlarla elde eden başarılı atlet, kendine güvenenleri mahcup etmeyeceğini belirtti.Emel Dereli, İtalya'nın Rieti kentinde yapılan 22’nci Gençler Avrupa Atletizm Şampiyonası’nı 18.04 ile tamamlarken, kendisinden iki yaş büyük Britanyalı Sophie Mckinna'nın yaklaşık bir metre önünde şampiyonluğa ulaşmış ve 17.67'lik atışıyla kendisine ait olan gençler Türkiye rekorunu yenilemişti.
Ukrayna’da düzenlenen 8’inci Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası’nda ise 20.14’lük derecesiyle şampiyon olan Dereli, hem rekor kırmış hem de Dünya'da da 1993 yılında Hollandalı Corrie de Bruin'in ardından yıldızlar kategorisinde tüm zamanların 20 metreyi geçmeyi başaran ikinci ismi olmayı da başarmıştı.