Muay Thai Federasyonun düzenlemiş olduğu Süper lig Finallerinin Antalya  Muratpaşa Süleyman Evcilmen kapalı spor salonunda yapıldığı ve  Devrek Performans Gençlik Spor Kulübü Sporcusu Emrullah Gülseven’in Süper ligin Finalinde daha önce maç yaparak yendiği tecrübeli sporcu İzmir bölgesinden Kemal Çakır’ı 3 raunt üstün bir farkla yenerek Profesyonel Süper Ligde şampiyonluğu kazanıp Altın Kemer kazandığı bildirildi.

 

Bu başarıyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

 

Bir diğer Sporcu Zonguldak Devrek ilçesinden Irak asıllı Reyad HAMZAH  Bekir KAYA’nın menejerliğinde  yaptığı Profesyonel Prestij maçında Bitlis bölgesi milli sporcularından Ejer BİLGE’yi yenerek maçını kazandı.

 

Antrenörü Bekir KAYA ; “Emrullah GÜLSEVEN yaptığı maçlarda aldığı başarılar, unvan kemerleri ve profesyonel maçlarda aldığı başarılı sonuçlarla Türkiye de kendini kanıtladı. Süper Ligin Finalinde gecenin en güzel maçlarından birini yaparak İzmir bölgesi tecrübeli sporculardan olan Kemal ÇAKIR’ı Final’de yenerek şampiyon oldu, Kemal ÇAKIR ile yaptığı rovanş maçının ilkini yine Emrullah kazanmıştı ve Profesyonel Altın kemeri kazandı. Emrullah Allahın izni ile Zonguldağı Devreğimizi ve uluslar arası platformlarda daha önce de temsil ettiği gibi Türkiyeyi en iyi şekilde temsil edecektir. Menejerliğini yaptığım Iraklı Reyad HAMZAH  Bitlis bölgesi milli sporculardan Ejder BİLGE yi yenerek Profesyonel unvan kemeri kazandı, iki sporcumu da başarılarından dolayı kutluyorum daha çok çalışarak başarılarımıza yenilerini ekleyeceğiz. Zonguldak’ı Muay Thai- Kick Boks- Wushu branşların’da Türkiyede temsil eden tek kulüp Devrek Performans Gençlik Spor Kulübüdür. Sporun ve sporcunun gelişmesinde her zaman kakıda bulunacağız”dedi.

 

Emrullah GÜLSEVEN ise;  “Öncelikle maçımı kazanarak kendimi, ilimi ve ilçemi temsil etmenin mutluluğunu yaşamakdayım. Profesyonel kariyerime altın kemer olarak 4.cüsünü ekledim, daha çok çalışarak beni başarımda en büyük emeği olan Hocam Bekir KAYA gibi Dünya Şampiyonu olarak hocamın izinden gideceğim” dedi.

 

Reyad HAMZAH de; “ Türkiyeyi çok seviyorum ve Devrekde olmaktan mutluyum. Emrullah gibi başarılı bir sporcuyla partner olarak çalışmak ikimiz içinde çok iyidir. Irak’ da kazandığım şampiyonluklarımın yanında Türkiye’de yaptığım maçımı kazanmamdan çok mutluyum. Türkiye vatandaşlığına geçerek Türk milli takımı adına musabakalara katılmayı çok istiyorum” dedi.