Gençlik Hizmetleri ve Spor Zonguldak İl Müdürlüğü tarafından açılan Engelliler İl Spor Merkezleri kapsamında engelli gençler, tercih ettikleri spor branşına göre eğitimlerini alıyor. Projede, Zonguldaklı gençler en çok ilgiyi basketbola gösterdi.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, Görme Engelliler Spor Federasyonu, İşitme Engelliler Spor Federasyonu ve Özel Sporcular Spor Federasyonu işbirliği ile 19 Şubat 2014 tarihinde imzalanan “Antrenörlerimiz Engelleri Aşıyor Projesi” ile eğitim kursuna katılan antrenörlerin eğitimlerini tamamlaması ile birlikte 81 ilde engelli vatandaşlara yönelik Engelliler İl Spor Merkezleri açıldı. Ülke genlinde başlatılan proje çerçevesinde Zonguldak’ta faaliyete başlayan Engelli İl Spor Merkezleri’ne ilgi her geçen gün artıyor. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor Zonguldak İl Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında engelli gençler, tercih ettikleri spor branşına göre eğitimlerini alıyor. Engelli bireylerin sosyal yaşama bağımsız erişiminin sağlanması ve Paralimpik Oyunlar için altyapıyı oluşturacak sporcuların yetiştirilmesi hedeflenen projede, Zonguldaklı gençler en çok ilgiyi basketbola gösterdi. 

 

Özel Özüm Eğitim Okulu Öğretmeni Barış Işık tarafından verilen eğitimlere ilgi artarak devam ediyor. İlk çalışmalardan itibaren geçen süreçte İl Spor Merkezi’ne gelen gençlerin sayısı 20’yi buldu.  Engelli gençlerin ailelerde de çalışmaları yakında takip ederek evlatlarının gelişimlerini yerinde takip ediyor.           

 

(Spor Servisi)