Alaplı’da Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde er meydanı olarak da kullanılan Alaplı Belediyesi Spor Sahası'nda, 10 Eylül Cumartesi günü yapılacak yağlı güreşler için hazırlıklar sürüyor.
Sahadaki çalışmaları yerinde inceleyen Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, geçen yıl sahanın kalıcı olarak çimlendirildiğine işaret ederek, “Yağlı güreşler dışındaki etkinliklerde de kullanabilmek amacıyla, bu yıl sahanın çim alanını biraz daha genişletmiştik. Çimi koruyabilmek amacıyla 'yağmurlama sulama' sistemi kurduk. Pompalar vasıtasıyla, dereden aldığımız suyla sahayı günün belirgin saatlerinde her gün suluyoruz. Bu yıl, yağlı güreşlerde çim zemin daha güzel olacak” dedi.
Yağlı güreşlerin yapılacağı Alaplı Belediyesi Spor Sahası'na güreşlere kadar bir tribün daha ilave ederek oturma kapasitesini artırmayı hedeflediklerini ifade eden Çimenoğlu, “Yetiştirebildiğimiz takdirde, 500 kişi oturma kapasitesine sahip bir tribün ilavesi daha yapacağız. Böylece, sahanın oturaklı seyirci kapasitesi yaklaşık 3 bin kişiye ulaşmış olacak” diye konuştu.