Erdemir bünyesinde yer alan ilçedeki amatör ve genç yeteneklerin spor yapma imkanı bulduğu Erdemirspor Kulübündeki tüm spor branşlarını kapattı, çalışanların bir bölümünü çıkardı, bazı çalışanları da özel şirket bünyesine aldı.

Alınan bilgilere göre özelleştirme sürecinin ardından Erdemir, 1. ligdeki voleybol, basketbol gibi takımlarını kapatarak ilçe halkının sosyal yaşamına ağır darbe vurmuştu.

Zamanla küçülmeye giden, tesislerini ilçedeki amatör takımların yanı sıra Ereğli Belediyespor'a da belirli bir ücret karşılığı kullandıran Erdemir Yönetimi bu kez de spor branşlarının tamamını kapattı.

Önceki gün tesislere giden aralarında Erdemir personellerinin çocuklarının da bulunduğu kalabalık grup, "Yönetim branşları kapattı, yaz spor okulları bile olmayacak" yanıtını alınca büyük şok yaşadılar.

Erdemir Yönetiminin kendi personelinin çocuklarının dahi spor yapma fırsatı bulduğu bu uygulamaları kapatma kararı alması büyük tepki çekti.


YÜRÜYÜŞ İÇİN 20 TL

Öte yandan Erdemir stad etrafında yürüyebilmek için bile para ödemeniz gerekiyor. Örneğin bir anne ve kızı Erdemir stadı arkasında yürüyüş yapmak istese kulübe giderek 20 TL gibi bir ücreti bir seferliğine ödemek zorunda.