ERDEMİR: Oktay Yılmaz **(5 sayı, 3 ribaund, 1 asist), Altan Erol *(4 sayı, 3 ribaund), Melih Yıldız **(6 sayı, 2 ribaund, 1 asist), Berent Kavaklıoğlu *(2 sayı, 1 asist), Eren Beyaz **(6 sayı, 2 ribaund), James Thomas ***(9 sayı, 7 ribaund, 1 asist), Antwain Barbour ***(12 sayı, 3 ribaund), Erkan Veyseloğlu **(7 sayı, 1 ribaund), Hakan Demirel **(5 sayı, 1 ribaund, 6 asist), Melih Sevda *(3 sayı, 3 ribaund)

BANVİT: Şafak Edge *(3 sayı, 1 asist), İbrahim Yıldırım **(5 sayı, 1 ribaund, 2 asist), Lance Williams ***(12 sayı, 1 ribaund, 2 asist), Mutlu Akpınar ***(9 sayı, 2 ribaund), İzzet Türkyılmaz **(6 sayı, 6 ribaund, 1 asist), Yiğitcan Turna *(2 sayı, 1 ribaund), Vladamir Golubovic ***(11 sayı, 4 ribaund, 1 asist), Barış Ermiş ***(9 sayı, 5 ribaund, 3 asist), Keith Simmons ***(13 sayı, 2 ribaund, 2 asist), Bora Hun Paçun **(6 sayı, 4 ribaund), Antonio Graves ***(16 sayı, 3 ribaund, 3 asist)

1.PERİYOT: 15-25
2.PERİYOT: 17-25
3.PERİYOT: 7-21
4.PERİYOT: 20-21

Balıkesir'de önceki gün başlayan Spor Toto Türkiye Kupası A Grubu'nda temsilcimiz Erdemirspor ile Banvit karşılaşırken, maç sonunda sahadan galibiyet ile ayrılan taraf, 92-59'luk skorla Banvit oldu.
Banvit, karşılaşmaya, Keith Simmons ve Lance Williams'ın basketleriyle 4-0'lık seri yakalayarak başladı. James Thomas, takımı Erdemirspor adına ilk sayıyı kaydederek skoru 2-4 yapsa da, Banvit bu kez Bora Hun Paçun ve Keith Simmons'un elinden sayılar bularak skoru 2-8 yaptı. Bu dakikadan sonra skor üstünlüğünü elinde bulunduran Banvit, hem dış atışlardan, hem de pota altından sayılar bulmaya devam etti ve çeyreğin ilk 5 dakikasını 6-14 önde geçti. Erdemirspor, Berent Kavaklıoğlu, Hakan Demirel ve Erkan Veyseloğlu ile dış şutlar deneyerek farkı azaltmaya çalışsa da, şutlarda isabet kaydedemeyince, Banvit maçın ilk çeyreğini 15-25 önde tamamladı.
İkinci çeyreğe de üst üste sayılar bularak başlayan Banvit, çeyreğin hemen başında skoru 15-29'a taşıdı. Antonio Graves, Keith Simmons ikilisinin sayılarıyla farkı arttırmaya devam eden Banvit, ikinci çeyreğin ilk 3 dakikalık bölümünü 22-34 önde geçti. Savunmada da etkili olan Banvit karşısında sayı üretmekte zorlanan Erdemirspor, bir türlü aradığı sayıları bulamayınca Banvit ilk yarının son 3 dakikasına da 28-42 önde girdi. Bu dakikadan sonra oyundaki üstünlüğünü bırakmayan Banvit ilk yarıyı da 32-50 önde tamamlayan taraf oldu.
Maçın ilk yarısında yakaladığı farklı skorun avantajı ile ikinci yarıya başlayan Banvit, ilk dakikalarda sayılar bulmaya devam etti. Antonio Graves'in etkili oyunu ile sayı üretmekte zorlanmayan turuncu-yeşilliler çeyreğin ilk 2,30 dakikası sonunda farkı 23 sayıya çıkardı (32-55). Bu dakikadan sonra da oyundaki hakimiyetini sürdüren Banvit üçüncü çeyreğin son dakikasına girilirken de farkı 30 sayıya çıkardı (37-67) Son dakika içinde de sayılar üretmeye devam eden Banvit, final çeyreğine 39-71 önde girdi.
Üçüncü çeyrekte rakibi Erdemir'i 7 sayıda tutmasını bilen Banvit, final çeyreğine de Vladamir Golubovic'in sayısı ile başladı. Antwain Barbour'un sayılarıyla farkı azaltmaya çalışan Erdemir Banvit'in sayılarına engel olamayınca oluşan fark kapanmadı ve ve Banvit maçın son 5 dakikalık bölümüne 51-82 önde girdi. Maçın son bölümlerini de rahat oynayan Banvit sahadan 59-92 galip ayrıldı.
Günün ilk maçında ise, Aliağa Petkim ile Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin kazananını uzatma periyodu belirledi. Normal süresi 67-67'lik skorla sona eren karşılaşmanın uzatma periyodunda rakibine 80-77'lik üstünlük sağlayan Aliağa Petkim, A Grubu'na galibiyetle başlayan ilk takım oldu.

ÇAKI; "SERTLİĞE KARŞILIK VEREMEDİK"
Banvit karşısında aldığı yenilgi ile Spor Toto Türkiye Kupası'na iyi başlangıç yapamayan Erdemir'de Antrenör Ahmet Çakı, Banvit'in sert oyununa karşılık veremediklerini belirterek, "Amacımız Banvit karşısında sert bir oyun oynamaktı, ama onlar tahmin etmediğimiz şekilde çok sert başladılar maça.
Aynı sertlikle yanıt veremeyince, üstünlüğü ele geçirdiler ve maç sonuna kadar da götürdüler. Banvit iyi bir kadroya sahip, biz de daha iyi savunma yapabilirdik. Kalan iki maçı kazanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.