Beko Basketbol Ligi'nde sekizinci hafta tamamlandı. Ligde 8'inci hafta oynanan maçlarla geride kalırken Tofaş'ın, Anadolu Efes'i mağlup etmesiyle ligde yenilgisiz takım kalmadı. Normal süresi 77-77 eşitlikle biten maçta Bursa temsilcisi, rakibini uzatma sonunda 97-96 yendi ve rakibine ilk yenilgisini tattırdı. Bursa ekibi böylelikle dördüncü galibiyetini almış oldu.
Beşiktaş Milangaz da bu hafta evinde karşılaştığı Olin Edirne'yi 76-69'luk skorla yenerken Hacettepe Üniversitesi ise, deplasmanda karşılaştığı Trabzonspor'u 78-76 yendi ve üçüncü galibiyetini aldı.
Ligde Bandırma'nın iki ekibinin karşı karşıya geldiği maçta, gülen taraf ise, 88-65'lik skorla Banvit oldu. Bu sonuçla Banvit galibiyet serisini sürdürürken, Bandırma Kırmızı ise henüz galibiyetle tanışmadı. Haftanın bir diğer maçında ise, Aliağa Petkim, deplasmanda karşılaştığı ligin güçlü takımlarından Türk Telekom'u 78-59 mağlup etti. Pınar Karşıyaka'da evinde ağırladığı Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 75-69 yendi.
Galatasaray Medical Park da konuk olduğu Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni 88-76 ile geçti. Haftanın kapanış maçında ise, Fenerbahçe Ülker, son haftaların flaş takımı temsilcimiz Erdemirspor'u Abdi İpekçi Spor Salonu'nda 77-60 mağlup etti.
ÇAKI; DERS ÇIKARMAMIZ GEREKEN CİDDİ BİR MAÇ OLDU
Erdemir Başantrenörü Ahmet Çakı, Fenerbahçe Ülker ile yaptıkları karşılaşmadan ders almaları gerektiğini dile getirdi. Rakiplerinin maça iyi hazırlandığını belirten Çakı, şunları kaydetti;
Bizim 5 maçlık iyi bir performansımız vardı. Bu maçı da kazanarak devam etmek istiyorduk, ama Fenerbahçe Ülker'in gücünün farkındaydık. Maçın ilk yarısı hayal ettiğim gibi olmadı. İkinci yarıda toparlandık, kendi karakterimizi ortaya koyduk.
Ama ilk yarıda oluşan farktan dolayı maçı kazanma noktasına gelemedik. Bizim için ders çıkarmamız gereken ciddi bir maç oldu.
Bu maçı en iyi şekilde analiz edip gereken dersleri çıkartmalıyız ki önümüzdeki maçlarda aynı hatayı yapmayalım.

Haftanın toplu sonuçları şu şekilde;
Fenerbahçe Ülker-Erdemirspor: 77-60
Tofaş-Anadolu Efes: 97-96
Beşiktaş Milangaz-Olin Edirne:76- 69
Trabzonspor-Hacettepe Üi: 76-78
Bandırma Kırmızı-Banvit: 65-88
Türk Telekom-Aliağa Petkim: 59-78
Pınar Karşıyaka-Mersin BüyükŞ : 75-69
Antalya  -Galatasaray Medical Park: 76-88