Beko Basketbol Ligi'nin 12'nci haftasında evinde Olin Edirne'yi konuk eden temsilcimiz Erdemirspor, ikinci yarıdaki performansıyla mücadeleden 67-64 galip ayrılan taraf oldu.
Mücadele Kzell Wesson'ın boyalı alandan bulduğu basket ile Reha Öz'ün üç sayılık isabetiyle başlarken, ilk dakikalar karşılıklı sayılarla geçti ve 6'ncı dakikaya 12-12'lik eşitlikle girildi. Bu dakikadan sonra skordaki üstünlük sürekli el değiştirirken, Wesson ile içeriden Yunus Çankaya ile de dışarıdan sonuca giden Erdemirspor, ilk çeyreği 21-18'lik üstünlükle tamamladı. İkinci çeyreğe hücumda daha etkili başlayan Edirne temsilcisi, özellikle Mustafa Abi-Vladimir Stimac ikilisi ile isabetler kaydederek 15'inci dakikada durumu yeniden eşitledi (28-28). Devrenin son bölümünde serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla öne geçen Olin Edirne, soyunma odasına da 32-36 önde girdi.
Üçüncü çeyreğe hızlı başlayan taraf ise ev sahibi ekip olurken, boyalı aladan Kzell Wesson-Antwayne Robinson ikilisiyle, orta mesafeli şutlarla da Altan Erol ve Caner Ercan'la etkili olarak 15-2'lik bir seri yakalayan Erdemir, 26'ncı dakikada durumu 47-38'e getirdi. Farkın çift haneli sayılara çıkmasına engel olmak isteyen konuk takım, final periyoduna 49-43 geride girdi. Son çeyrekte de skorer oyunlarını sürdüren Mustafa Abi – Vladimir Stimac ikilisi bitime 5 dakika kala farkı 2 sayıya kadar indirdi (54-52). Gerrod Henderson'un sayıları ile rakibinin oyuna yeniden ortak olmasına engel olan Erdemir, son bölümde serbest atış çizgisinden de hata yapmayınca mücadeleden 67-64 galip ayrıldı.
Bu arada, bitime 2 dakika 48 saniye kala maçın başhakemi Mehmet Keseratar, yapılan kötü tezahürat nedeniyle uyarı anonsu yaptırdı.