Trafik kazası sonucu 2001 yılında hayatını kaybeden eski milli basketbolcu Cevat Soydaş anısına düzenlenen basketbol turnuvası, Bursa'da başladı.
Atatürk Spor Salonu'nda, TOFAŞ, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Aliağa Petkim, OYAK Renault, Pınar Karşıyaka ve Erdemirspor'un katıldığı turnuvanın ilk gün ilk maçında OYAK Renault ile Erdemirspor karşı karşıya geldi. Sarı-siyahlı ekip ilk periyodu 26-11 geçti, ikinci periyotta toparlanan Erdemirspor, farkı 4 sayıya kadar indirdi. Devre, 36-32 OYAK Renault'un üstünlüğüyle sona erdi. Başa baş mücadele şeklinde geçen üçüncü periyodu da 45-42 önde bitiren Bursa temsilcisi, sahadan 13 sayı farkla 91-78 galip ayrıldı.
Günün ikinci maçında ise, TOFAŞ ile Antalya Büyükşehir Belediyesi karşılaştı. Konuk Antalya Büyükşehir Belediyesi ilk periyotu 20-17 önde tamamlarken, ikinci periyotta oyuna ağırlığını koyan TOFAŞ soyunma odasına 36-34 üstün girdi. Üçüncü periyodu da 54-51 önde geçen mavi-beyazlı Bursa temsilcisi, maçı 1 sayı farkla 68-67'lik skorla kazandı.
Turnuvada dün akşam Antalya Büyükşehir Belediyesi-Aliağa Petkim, Erdemirspor-Pınar Karşıyaka maçları oynandı.
PAMUKKALE'DE
KÖTÜ PROVA!
Öte yandan Beko Basketbol Ligi'ndeki temsilcimiz Erdemirspor, 4 takımın katılımı ile Denizli'de düzenlenen Pamukkale Turnuvası'nı sonuncu sırada tamamladı. Temsilcimizin yanı sıra, Pınar Karşıyaka, Bornova Belediyesi ve MP Trabzonspor'un mücadele ettiği turnuvanın açılış maçında, Bornova Belediyesi'ni 79-61 mağlup eden temsilcimiz, Pınar Karşıyaka'ya 83-63,Trabzonspor'a ise 76-68 mağlup oldu. Turnuvayı Pınar Karşıyaka, şampiyon, Bornova Belediyesi ikinci, Trabzonspor ise üçüncü sırada tamamladı.