Beko Basketbol Ligi'nin 7'nci haftasında temsilcimiz Erdemirspor, deplasman da Antalya Büyükşehir Belediyespor'a 82-77'lik skorla mağlup oldu.

Leon Williams ile Mohamed Kone'nin pota altından bulduğu basketlerle karşılaşmaya başlayan Erdemir, 3'üncü dakikayı da Adam Funk'ın turnikesiyle 5-6 önde geçti. Umut Yenice'nin boyalı alandan bulduğu sayıya Hakan Köseoğlu ve Leon Williams ile karşılık veren Erdemir, üstünlüğünü de korudu. Umut ile etkili olmaya çalışan rakibi karşısında Hakan Köseoğlu ve Adam Funk ikilisiyle basketler bulan konuk ekip, 8'inci dakikada farkı 12 sayıya çıkarttı (12-24). Son bölümde skor üstünlüğünü koruyan Erdemir, ilk çeyreği de 16-28 önde tamamladı.
DJ Thompson ile Brian Greene'in basketleriyle ikinci çeyrekte skor bulan Antalya Büyükşehir Belediyesi, savunmadaki gayretinin yanında, Umut Yenice, Caner Şentürk ve Patrick Femerling'in de skora katkı yapmasıyla durumu 27-32'ye getirdi. Emre Ekim'in ile Ramel Curry'nin üçer sayılık basketleri ile hücumdaki suskunluğunu üzerinden atan Erdemir, buna karşın savunmada istediği sertliği ortaya koyamadı. Son dakikaya DJ Thompson'ın basketiyle giren Antalya Büyükşehir Belediyesi, devre sonunda soyunma odasına 41-40 üstün gitti.
Caner Şentürk'ün basketiyle üçüncü çeyreğe başlayan Antalya temsilcisi, buna karşın Leon Williams ile Erkan Veyseloğlu'nu boyalı alanda durduramadı. Umut Yenice'ye top indirdiği dönemlerde skor bulmakta sıkıntı yaşamayan ev sahibi takım, 24'üncü dakikada durumu 48-45'e getirdi. Adam Funk'ın dış atışları ve Hakan Köseoğlu'nun da turnikesiyle skor üstünlüğünü eline alan Erdemir, periyotu da 58-61 önde tamamladı.
Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelenin dördüncü çeyreğinde iki takımda hücumda skor bulmakta sıkıntı yaşamadı. Serkan İnan'ın üç sayılık basketi ve bir hücum sonrasında da Aaron Lee Jackson'ın pota altı tipiyle Antalya Büyükşehir Belediyesi 69-68 öne geçti. Temponun yükseldiği dakikalarda Jackson ile birlikte DJ Thompson'ı etkili kullanan ve basketler bulan Antalya temsilcisi, karşılaşmadan da 82-77 galibiyetle ayrıldı.

SALON: Atatürk.
HAKEMLER: Engin Kennerman ***, Elif İnci ***, Semih Vural ***.
ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: Brian Greene ***(17 sayı, 7 ribaund, 4 asist), D.J Thompson ***(13 sayı, 6 ribaund, 5 asist), Serkan İnan **(6 sayı, 2 ribaund), Aaron Jackson **(7 sayı, 7 ribaund, 2 asist), Patrick Femerling **(4 sayı, 3 ribaund, 2 asist), Önder Külçebaş *(2 sayı, 2 ribaund), Caner Şentürk ***(15 sayı, 3 ribaund, 1 asist), Umut Yenice ***(18 sayı, 2 ribaund, 1 asist).
ERDEMİRSPOR: Adam Funk ***(17 sayı, 5 ribaund, 4 asist), Erdal Bibo *(2 sayı), Hakan Köseoğlu ***(17 sayı, 6 asist), Erhan Yetim *(1 ribaund, 2 asist), Mohamed Kone **(6 sayı, 2 ribaund, 1 asist), Leon Williams ***(16 sayı, 12 ribaund), Ramel Curry **(7 sayı, 3 ribaund, 1 asist), Erkan Veyseloğlu **(9 sayı, 5 ribaund), Emre Ekim *(3 sayı, 2 ribaund, 1 asist)
1.PERİYOT: 16-28 2.PERİYOT: 25-12
3.PERİYOT: 17-21 4.PERİYOT: 24-16