Beko Basketbol Ligi Lig Kurulu Toplantısı, Türkiye Basketbol Federasyonu yetkilileri ve kulüp temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.
Önceki gün The Marmara Oteli Taksim Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Asbaşkan İmran Işıldar, Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Karagözoğlu, Disiplin Kurulu Başkanı Av.Akın Süel, Genel Sekreter Ali Özsoy, Ligler Direktörü Ahmet Araşan, Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş, TBF Lig Geliştirme Koordinatörü Yusuf Erboy ve Yayın Koordinatörü İnan Şefkatli katıldı. Takım temsilcileri olarak ise, Erdemir Genel Menajeri Ömer Erdinç, Aliağa Petkim Başkanı Uğur Eren ve Menajer Birtan Saka, Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, Antalya Büyükşehir Belediyesi Şube Sorumlusu Tamer Kavasoğlu, Banvit Genel Menajeri Turgay Çataloluk, Beşiktaş İdari Menajeri Murat Murtezaoğlu, Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Nedim Karakaş, Galatasaray Sportif Direktörü Murat Tümer, Hacettepe Üniversitesi Şube Sorumlusu Mutlu Hayran, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şube Sorumlusu Doğan Tuncay, Olin Edirne Asbaşkanı Okan Hamami ve Genel Menajer Serdar Yiğitsoy, Pınar Karşıyaka Genel Menajeri Nihat Mala, Tofaş Başkanı Efe Aydan, Trabzonspor Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet F. Gökhan ve Türk Telekom İdari Menajeri Mehmet Togay lig kurulu toplantısında yer aldılar.
Toplantı TBF Başkanı Turgay Demirel’in açılış konuşması ile başladı. Turgay Demirel’in ardından söz alan Ligler Direktörü Ahmet Araşan, hazırlanan sunum üzerinden kulüp temsilcilerine çeşitli konularda bilgi verdi. Normal sezon, play-off ve Türkiye Kupası’nda uygulanacak kural ve statülerden devşirme ve yabancı oyuncularla ilgili düzenlemelere, lig takviminden 6222 sayılı “Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun”un getirdiği yeni gerekliliklere kadar birçok konunun masaya yatırıldığı bölümde kulüplerle karşılık görüş alışverişinde de bulunuldu.Toplantının son bölümü ise kulüplerin dile getirmek istediği çeşitli konulara ayrıldı.