Basketbolda Teknosa Erkekler Türkiye Kupası Eleme Grubu maçlarının kura çekimi dün İstanbul'da yapıldı. Polat Renaissance Otel'de gerçekleştirilen kura çekimine, Basketbol Federasyonu Asbaşkanı İmran Işıldar, federasyon yetkilileri ve Beko Basketbol Ligi'nde yer alıp Teknosa Türkiye Kupası'nda da mücadele edecek kulüplerin temsilcileri katıldı.
Kura çekimi sonrası (A), (B), (C) ve (D) grubunda mücadele edecek takımlar belirlendi.
(A) Grubu'nda; OYAK Renault, Efes Pilsen, Beşiktaş Cola Turka ve Kepez Belediyesi yer alırken, (B) Grubu'nda ise; Türk Telekom, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Bornova Belediyesi ve Erdemirspor mücadele edecek. (C) Grubu'nda; Mersin Büyükşehir Belediyesi, Galatasaray Cafe Crown, Pınar Karşıyaka ve TOFAŞ, (D) Grubu'nda da; Banvit, Fenerbahçe Ülker, Aliağa Petkim ve Darüşşafaka
Cooper Tires takımları yer aldı.
İzmir Karşıyaka Spor Salonu'nda yapılacak (A) Grubu maçlarının yanı sıra Konya Selçuk Üniversitesi 19 Mayıs Spor Salonu'ndaki (C) Grubu karşılaşmaları 10-11 ve 12 Ekim tarihlerinde oynanacak.
Bursa Atatürk Spor Salonu'ndaki (B) Grubu karşılaşmaları ve Mersin Edip Buran Spor Salonu'ndaki (D) Grubu mücadeleleri ise 7-8 ve 9 Ekim tarihlerinde yapılacak. Tek devreli lig usulüne göre oynanacak grup maçları sonunda ilk iki sırayı alan takımlar, 19-20 ve 21 Şubat 2010 tarihlerinde organize edilecek Sekizli Final karşılaşmalarında oynama hakkı elde edecekler. Sekizli final mücadeleleri sonunda rakiplerini eleyerek mutlu sona ulaşacak takım, 25. Türkiye Kupası'nın sahibi olacak. Geçen sezon yapılan organizasyonda final maçında Erdemirspor'u 79-70 yenen Efes Pilsen, kupanın sahibi olmuştu.