Haziran ayında gerçekleştirdiği olağanüstü genel kurul ile yeni yönetimini belirleyen ve profesyonel basketbol takımının kapatılacağı açıklanan Erdemirspor’da, 2 Eylül 2013 tarihinde yapılması hedeflenen olağanüstü genel kurul da ertelendi. 
Erdemir Eğitim Müdürlüğünde 2 Eylül Pazartesi günü saat 10.00’de yapılacağı duyurulan olağanüstü genel kurul yeterli çoğunluk sağlanamadığı gerekçesi ile 9 Eylül 2013 Pazartesi gününe ertelendi. 

 

GÜNDEM MADDELERİ
Türkiye Basketbol Federasyonuna katılım için başvuran Erdemirspor’un olağanüstü genel kurulun gündem maddelerinde ise; açılış ve yoklama, kongre divanının teşekkülü, saygı duruşu, Yönetim Kurulu Faaliyet ve Hesap Raporlarının Okunması, Denetim Kurulu Raporunun Okunması, Yönetim ve Denetim Kurullarının Ayrı Ayrı İbrası, Tüzüğümüzün 1. Maddesinin Tadil Edilmesi, Tüzüğümüzün 2. Maddesinin Tadil Edilmesi, Tüzüğümüzün 3.Maddesinin Tadil Edilmesi, Tüzüğümüzün 10. Maddesinin Tadil Edilmesi, Tüzüğümüzün 20.Maddesinin Tadil edilmesi, Yönetim ve Denetim Kurullarının Seçilmesi, Dilek ve Temenniler, kapanış olarak açıklandı.

 

GRUBU VE RAKİBİ BELİRLENDİ
Spor Toto Erkekler Türkiye Kupasında 4-5-6 Ekim tarihleri arasında Edirne’de yapılacak grup maçlarında D grubunda Mersin Büyükşehir Belediye, Anadolu Efes, Aykon TED Kolejliler ile aynı grupta yer aldı. Fikstür çekimine de katılan Erdemirspor ligin Ekim ayının ikinci haftasında başlayacak liglerde ilk maçını deplasmanda Beşiktaş ile oynayacak. 

 

KULÜP BAŞKANI AÇIKLAMIŞTI
Erdemir Genel Müdür Yardımcısı Kaan Böke, Haziran ayında gerçekleştirilen genel kurulun ardından gazetecilere yaptığı açıklamasında şunları söylemişti: “Yeni yönetim amatör sporu desteklemeye hazır. Burada herkesi bize destek olmaya davet ediyoruz. Ancak takım olarak önümüzdeki sezon Beko Basketbol Ligi’nde yer almayacağız” 

 

GENEL MÜDÜRLÜĞE ORHAN GETİRİLDİ
Gazetemiz muhabirinin edindiği bilgilere göre: Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (Erdemir) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Vekili Fatih Osman Tar, Ağustos ayında görevlerinden istifa etmiş Erdemir Genel Müdürlüğüne Sedat Orhan atanmıştı. Görevine başlayan Orhan’ın Erdemirspor ile ilgili kararı yönetim ile yapacağı toplantı ile vereceği öğrenildi. (Haber Mustafa Kemal Bektaş)