*** Beko Basketbol Erkekler 1. Liginde Play-off çeyrek final maçları bugün ve yarın oynanacak karşılaşmalar ile devam edecek. Temsilcimiz Erdemirspor ise tarihinde ilk kez play-off'lara kalma başarısı gösterirken Başantrenör Ahmet Çakı, "Tarihimizde ilk kez play-off oynayacağız. Sonuçta en iyi takımdan biriyiz. Kadromuzdaki oyuncular ve benim için ilk play-off olacak" dedi.

Beko Basketbol Ligi'nde Play-Off Çeyrek Finalleri 28 Nisan'da başlayacak. Çarşamba günü Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu'nda saat 18:30'da oynanacak Banvit-Pınar Karşıyaka karşılaşmasıyla start alacak play-off mücadelesinde aynı tarihte Fenerbahçe Ülker-Bornova Belediyesi eşleşmesinin ilk maçı da yapılacak. Spormax'ten naklen yayınlanacak olan serilerde 3 galibiyete ulaşan takımlar yarı finale yükselecek.
PLAY-OFF MUTLULUĞU
Erdemir Baş Antrenörü Ahmet Çakı ise geçtiğimiz sezon son 3 haftada ligde kaldıklarını ancak bu yıl play-off oynayacaklarını söylerken, "Bu seneye play-off hedefiyle yola çıktık.
Belki bir iki basamak daha yukarıdan play-off'lara girebilirdik. Bizim için play-off oynamak mutluluk verici. Tarihimizde ilk kez play-off oynayacağız. Sonuçta en iyi takımdan biriyiz.
Kadromuzdaki oyuncular ve benim için ilk play-off olacak. Sadece Ümit Türkoğlu daha önce play-off oynamıştı. Efes Pilsen bu yıl ligi domine etti. Biz ise play-off'a kalan 8 takım içerisindeyiz.
Televizyon başında ve maçları izlemeye gelen takımlar iyi basketbol izlettirmek istiyoruz. Efes Pilsen, şüphesiz ligin en iyi takımı. Bu yıl sadece 3 kez kaybettiler. Onların kadrosu ile bizimki arasında mutlaka potansiyel farkı var.

DAHA İYİ BİR ERDEMİRSPOR
Ama play-off demek iyi basketbol demektir. Bunu da ortaya koyabiliriz. Play-off karşılaşmalarında sezon boyunca özellikle kendi sahamızda ortaya koyduğumuz performansı sürdürmek istiyoruz. Önümüzdeki yıl da Erdemirspor'u daha iyi noktaya taşımak hedefinde olacağız.'' dedi. Hakan Köseoğlu'nun sezonu asist kralı olarak bitirmesine de değinen Baş Antrenör Ahmet Çakı, "Hakan istatistik olarak ön plana çıksa da biz takım olarak iyiydik. Oyuncuklarıma ve kulüp yönetimime teşekkür ediyorum. Genel olarak tüm herkese teşekkürler. Umarım play-off'ta da bunu gösteririz" açıklamasında bulundu.

ÇEKİŞMELİ BİR SERİ
Erdemirspor Takım Kaptanı Erdal Bibo ise kulüp tarihinde ilk kez play-off oynayacaklarını söylerken, "Bu gerçekten önemli bir başarıdır. Efes Pilsen şampiyonluk için oynuyor. Biz de Cumartesi günü Efes Pilsen'e dişli bir rakip olacağımızı gösterdik. Ben şahsen çekişmeli bir seri olacağını bekliyorum" diye konuştu.

28 Nisan Çarşamba
18:30 Banvit-Pınar Karşıyaka
(Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu) Spormax (0-0)
20:30 Fenerbahçe Ülker-Bornova Belediyesi
(Abdi İpekçi Spor Salonu) Spormax (0-0)

29 Nisan Perşembe
18:00 Efes Pilsen-Erdemir
(Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu) Spormax (1-0)
20:00 Beşiktaş Cola Turka-Türk Telekom
(Beşiktaş Cola Turka Arena) Spormax (1-0)