Erdemirspor'un olağan genel kurulu 5 Haziran yeterli çoğunluk sağlanamaz ise 12 Haziran 2013 tarihinde Büyük Anadolu Otel'de gerçekleştirilecek.

 

Erdemirspor'un kapatılacağına dönük spekülasyonlar kamuoyunun da tüm dikkatlerini genel kurula çevirdi. Beko Basketbol 1.liginde mücadele eden basketbol takımının yanı sıra  farklı branşlarda ülke sporuna hizmet eden Erdemirspor'un genel kurulunda Erdemir Yönetiminin desteğini tamamen çekeceği iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

 

TARİHİ BAŞARILAR MÜZESİ KUPALARLA DOLU

Tarihinde başarılar, müzesinde çok sayıda kupayı barındıran Erdemirspor, Ereğli'nin hem tanıtımına hem de ekonomisine ciddi katkılar sağlıyor. 2 Haftada bir birinci lig takımlarını ilçede ağırlayan Ereğli'deki ticari işletmelere de doğal olarak ekonomik anlamda destek veriyor. Erdemir çalışanlarının üye olduğu Erdemirspor'da son dönemlerde düzenlenen birlik ve beraberlik gecelerinde yaşanan coşku ve birliktelik işçinin moral motivasyona da ciddi oranda katkı sağladığı belirtiliyor. Kulübün kapatılacağına dönük söylemlere ne Erdemir cephesinden ne de Erdemirspor cephesinden net bir açıklama gelmezsen kamuoyunda dillendirilmeye başlanan bu olay Ereğli ilçe kamuoyunun da büyük tepkisini çekiyor.

 

EREĞLİ KAMUOYU ÖFKELİ

Gazetemize gönderilen çok sayıda elektronik iletide Erdemirspor'un kapatılacağına dönük söylemlerin ne kadar gerçek olup olmadığı soruluyor. Okuyucular, "Erdemir gibi dev bir kuruluşun özelleştirilmesinin ardından yaşadığı süreç ortada. 2 Haftada bir 1. lig takımlarını ilçe halkına izlettiren, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Anadolu Efes, Banvit gibi Türk basketbolunun en önemli kulüplerini Ereğli'de izliyor olmak ve bu takımların Ereğli'ye geliyor olmaları çok büyük bir reklamdır, ekonomik katkıdır. Erdemir herşeyi bu bölgeden mahrum etmeye başladı, eğer bunu da yaparsa tarih önünde bu karara imza atanlar yargılanır, Ereğli halkı ömür boyu bu kişilere tepki gösterir. Erdemirspor sadece basketbol değil yüzme, futbol, basketbol, boks, satranç gibi çeşitli spor dallarında da genç yeteneklerin ülke sporuna kazandırılmasına katkı veriyor. Koltuklarda oturmak kolay o koltukların hakkını vermek önemli. Ereğli'ye bu ihaneti hiç kimse yapamaz?" sözleri ile düşüncelerini dile getiriyorlar.

Öte yandan gazetemiz muhabirinin Erdemirspor'un bazı yöneticilerine, "Kulübün kapatılacağına dönük söylemler var, gerçekten böyle birşey var mı?" sorularına ise net cevap verilmedi.