Erdemir yönetimi, Erdemirspor Kulübüne tesisleri boşaltma yazısı gönderdi.

 

5 Haziran 2013 tarihinde Ereğli Büyük Anadolu Otel’de genel kurulunu gerçekleştirecek olan Erdemirspor’da genel kurul öncesi Erdemir yönetimi kulübe gönderdiği yazı ile kulübün kullandığı tesisleri 14 Haziran 2013 tarihine kadar tahliye etmesini, Erdemirspor isminin Erdemir şirketine ait olduğuna dönük genel kurulda karar alması istedi. Erdemir Yönetimi ayrıca kulübün adının da şirketin kullanabileceği şekilde genel kurul kararı alınmasını talep etti.

 

İMZALI GÖNDERİLEN YAZI HERŞEYİ ORTAYA KOYUYOR

İnsan Kaynakları ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı Kaan Böke, Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Nezih Tunalıtosunoğlu imzası ile Erdemirspor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığına 23 Mayıs 2013 tarihinde gönderilen yazı şu şekilde:

“12.02.2013 tarih ve YK 12 sayılı yazımız ile tarafınıza bildirildiği üzere şirketimiz profesyonel takım faaliyetlerine maddi olarak desteklememe kararı almıştır. Erdemirspor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Tüzüğü’nün birinci maddesinde yer aldığı üzere Erdemirspor isminin her türlü hukuki hak sahibi şirketimiz olup bu ismin derneğinizce kullanılmamasını teminen 5 Haziran 2013 tarihli Genel Kurul’da karar alınmasını ve gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep etmekteyiz. Buna ek olarak mülkiyeti şirketimize ait olan aşağıda detayları yer alan ve derneğimizce kullanılmakta olan tüm spor tesislerinin ve konutlarının 14 Haziran 2013 tarihine kadar tahliye edilerek şirketimiz İnsan Kaynakları ve İdari İşler Genel Müdürlüğü yardımcılığına teslim edilmesi gerekmektedir. Belirtilen hususlar dikkate alınarak ilgili işlemlerin başlatılması ve en kısa sürede tamamlanması için gerekli planlamayı yapmak maksadıyla İnsan Kaynakları ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcılığı ile ivedilikle temasa geçmenizi rica ederiz. Erdemir’e ait tesisler: Erdemirspor salonu, Erdemir futbol sahası, Erdemirspor kapalı halı saha, Erdemirspor kapalı tenis kortu, Erdemirspor Göztepe Tenis Kortu, Erdemirspor lojmanları”

 

FATİH TAR İMZALI YAZI

Erdemirspor Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Aza Fatih Osman Tar imzalı 12.02.2013 tarihinde Kulüp Yönetim Kurulu’na gönderilen yazı ise şu şekilde:

“Şirketimiz Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. uzun yıllar boyunca gerek Erdemirspor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği üyelerinin ve sporcularının bedeni ve fikri gelişmelerini temin, gerek ise ülkemiz spor faaliyetlerine katkı sağlamak gayesi ile kulübün tüm faaliyetlerini maddi ve manevi olarak desteklemiş ve Türk sporcularının yetişmesi amacıyla sahip olduğu tesis ve alanlarını kulübe tahsis etmiştir. Şirketimiz personeli ve ailelerine yönelik amatör spor faaliyetlerinin gelişimi ve tesislerimizin kuruluş amaçları doğrultusunda kullanımı için 2013-2014 sezonundan itibaren sadece şirket yönetimimiz tarafından belirlenecek amatör spor faaliyetleri desteklenecektir”

 

ODABAŞ'DAN GENEL KURUL AÇIKLAMASI

Erdemirspor Kulüp 2. Başkanı Yusuf Ziya Odabaş da, Önder’e yaptığı açıklamasında, “Erdemir Yönetiminden spor kulübünün tesisleri boşaltması için resmi yazı geldi. Erdemirspor Kulübünün profesyonel takımı kapatarak yönetimin belirleyeceği amatör branşlara döneceği belirtiliyor. Gelişmeleri biz de yakından takip ediyoruz. Oyak ve Erdemir üst yönetiminin kulübü kapatacaklarını Ereğli halkını, Erdemir işçisini bu bağlamda mağdur edeceklerini umut etmiyoruz. Erdemirspor büyük bir camia ve güçlü bir kulüptür. Herşey Genel Kurulda belirli olacaktır,  genel kurul üyeleri ne derse  o olur. İnşallah bu süreci birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağımızı umut ediyorum”