Zonguldak Atletizm İl Temsilciliği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Erdenay Oflaz Yol Koşusu Fener Parkuru'nda gerçekleştirildi. Merkez ve ilçelerden okulların katılımıyla ilgilinin yoğun olduğu yarışlarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
Uzun yıllar Türk sporuna spora hizmet etmiş ve Spor Toto Teşkilat Müdürlüğü eski başkanlarından Erdenay Oflaz ve eşi Gülseren Oflaz, yarışmada bizzat yer aldı. Erdenay Oflaz, yarışmada dereceye giren öğrencilere eşiyle birlikte ödüllerini takdim etti. Yarışmada dereceye giren diğer öğrenciler de ödüllerini, Zonguldak Gençlik Merkezi Müdürü Serap Köksal, Zonguldak işadamlarından Selahattin Günay, Ömer Bayrak ve Zonguldak Voleybol İl Temsilcisi Zekai Cangöz tarafından aldı.
KÖKSAL'IN SON YARIŞI
Zonguldak İl Atletizm Temsilciliği görevini tam 8 yıl sürdüren ve Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü'nün değişmesiyle birlikte görevi Erol Emral'a devreden Gökhan Köksal'ın Erdenay Oflaz Yol Koşusu düzenlediği son yarışama oldu. Ödül öncesi konuşan Zonguldak Atletizm eski İl Temsilcisi Gökhan Köksal, görevini Erol Emral'a devretmekten dolayı mutlu olduğunu belirtti. Emral'a yeni görevinde başarılar dileyen Köksal,  her konuda destek vereceğini söyledi.
ZONGULDAK ATLETİZMİN TEMELİ
Küçük yaşta spora başladığını ve 8 kez atletizm milli takım formasını giydiğinin altını çizen Erdenay Oflaz, gençlere seslendi. Oflaz,1956 yılından bu zamana kadar Zonguldak atletizmin temeli olan bir şehirdir. Siz gençlerle çok daha iyi yerlere gelecektir. Atletizm, çok sabır isteyen bir spor... Bu sporda zor şartlarda karda yağmurda-çamurda mücadele edeceğinizi unutmayın. Başarı beden eğitimi dışında atletizm temel kurallarını öğrenmekten geçer dedi.
Dereceye giren öğrenciler şöyle
KÜÇÜK KIZLAR: 1.Melike Malkoç (Yayla İlköğretim Okulu), 2.Pınar Akbayrak (Yayla İlköğretim Okulu), 3.Sena tepik (Dumlupınar İlköğretim Okulu)
KÜÇÜK ERKEKLER: 1.Emre Alacı (Asma İlköğretim Okulu), 2.Emre Bakır (Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu), 3.İsmail Şükrü Uçar (Köksal Toptan İlköğretim Okulu)
YILDIZ KIZLAR: 1.Esra Kara (Köksal Toptan İlköğretim Okulu), 2.Şuheda Arslantürk (Dumlupınar İlköğretim Okulu), 3.Sevinç Sağar (Ufuk Koleji)
YILDIZ ERKEKLER: 1.Onur Şeker (Turgut Reis İlköğretim Okulu), 2.Furkan Kurt (Turgut reis İlköğretim Okulu), 3.Can Uysal (Turgut Reis İlköğretim Okulu)
GENÇ KIZLAR: 1.Seher Demir (Zonguldak Endüstri Meslek Lisesi), 2.Esra Demirbaş (Zonguldak Endüstri Meslek Lisesi), 3.Livanur Karakuş (Zonguldak Endüstri Meslek Lisesi)
GENÇ ERKEKLER: 1.Kazım İnan (Zonguldak Endüstri Meslek Lisesi), 2.Onur Kasapoğlu (Ereğli Endüstri Meslek Lisesi), 3.Tolgahan Aksu (Zonguldak Endüstri Meslek Lisesi)