Sosyal Güvenlik Kurumu Emekli, Dul ve Yetimler Derneği’nce düzenlenen güreşlere katkı verenlere teşekkür edilirken, Ereğli Belediyesi ise “köstek” olmakla suçlandı. Güreşlerde ağalığı ise 20 bin TL bağış yapan milletvekili elde etti.

 

Sosyal Güvenlik Kurumu Emekli, Dul ve Yetimler Derneği tarafından düzenlenen Karakucak ve Yağlı Pehlivan Güreşlerinde, güreş ağalığını AKP Milletvekili Fazlı Erdoğan’a verdiler.

Milletvekili Erdoğan “ben gönül ağasıyım” sözleriyle olayı değerlendirirken, ilk güreşlerde bu ağalığı bırakmak istediğini de dile getirdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Emekli, Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Feyzi Yılmaz, organizasyonla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, emeği geçen ve destek verenlere teşekkür etti. Yılmaz, organizasyona köstek olan Ereğli Belediyesi’ni ise kınadığı yazılı açıklamasında şöyle dedi:

“ Derneğimizce düzenlenen Karakucak ve Yağlı Pehlivan Güreşlerinin ilkini gerçekleştirmiş bulunmaktayız.

Güreşlere 18 Baş pehlivan katılmış olup, çeşitli katogorilerde 162 Pehlivan güreş tutumuştur.

Güreşler Türkiye Karakucak ve Yağlı Güreş Federasyonunun onayı ve Federasyon bünyesinden  16 hakeminin nezaretinde yapılmıştır.

Güreş Alanı olarak, Kdz. Ereğli Belediyesinin Deli Hakkı spor tesisleri açıklanmışsa da,  Belediye 28.05 2009 tarihindeki talebimize, güreşlere 5 gün kala, 23.06.2009 tarihli yazıları ile Deli Hakkı Belediye spor alanını vermemi , organizasyonumuz son 5 gün içinde Aydınlar köyü altına kaydırılmış ve bu kısa sürede, anılan alanda organize olunmuştur.

Maalesef, Kdz.Ereğli Belediyemizce, sebebini hala anlayamadığımız ve neden olduğunu bilemediğimiz şekilde, organizasyonumuzun duyurusu, Belediye hoparlörlerinden de yapılmamıştır.

Güreşlerimiz, ilk organizasyon olmasına rağmen halkımızın yoğun katılımına sahne olmuş ve gelecek yıllarda 20-30 Bin kişinin katılacağı bir organizasyona dönüşeceği deneyimli otoritelerce de dillendirilmiştir.

Güreş Federasyonu temsilcileri, Baş Pehlivanlar ve gelen tüm gözlemcilerce Organizasyonumuz çok beğenilmiştir.

Hele, Güreşlere, Bayanların ve çocukların yoğun ilgisi, sönmeye ve unutulmaya yüz tutmuş Pehlivan Güreşlerimizin, gelecek yıllarda  çok daha iyi olacağının ışığını göstermiştir.

Güreşlere yöre Milletvekillerimizin tamamı davetli olmasına rağmen, sadece Sayın Milletvekilimiz  Fazlı Erdoğan iştirak etmiştir.

SGK EMEKLİLERİ, DUL ve YETİMLERİ DERNEĞİ, 1. KARAKUCAK ve YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ Organizasyonunun ve Yöremizin İLK GÜREŞ AĞASI, Milletvekilimiz FAZLI ERDOĞAN olmuştur.

Milletvekilimiz, Organizasyonda yaptığı konuşmalarda, halkın büyük coşkusu ile karşılaşmış ve büyük alkış almıştır.

Milletvekilimiz Fazlı Erdoğan, Ereğli TSO Meclis Başkanı Zeki Us, yönetim kurulu başkanı Mehmet Genç, İş adamı Ahmet Demirkol, Alaplı Eski Belediye Başkanı ve Ak Parti Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu Güreş Ağalığı için yarışmışlar ve Ağalığı Milletvekilimiz Fazlı Erdoğan 20.000 TL. ile almışlardır.

Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Güneşli Belediye Başkanı Rıfkı Gültekin de güreşlere katılmışlar ve itfaiye araçlarını,Pehlivanların yıkanması ve sahanını yıkanması için getirmişlerdir.

TBMM Başkanı Sayın Köksal Toptan da başka programları nedeniyle gelememiş, organizasyonumuzu faks ile kutlamıştır.

Güreşlerimizi Belediye hoparlörlerinden anons eden; Zonguldak,Kozlu, Gülüç, Ormanlı,Gökçeler,Kandilli, Alaplı, Gümeli Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyor, Ereğli Belediyesini ilgisizliğinden ve kösteklerinden dolayı kınıyoruz.

Netice olarak ; Güreşlerimize, yardımlarını esirgemeyen, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına, Belediyelere,Başkanlarımıza,Yalçınkaya Tıp Merkezimize, Jandarma Bölük Komutanlığımıza ve tüm Güreşseverlere teşekkür ediyoruz.”