Kdz.Ereğli Belediyespor 2. Başkanı Ayhan Atay beraberinde Asbaşkan İhsan Yazıcıoğlu, Takım Antrenörü Taner Demirbaş, Takım Kaptanı İbrahim Arıkan ile birlikte düzenlediği basın toplantısında yeni sezona ilişkin beklentilerini anlattı.

 

"LİGE HAZIRIZ"

Zor bir yola çıktıklarını belirterek sözlerine başlayan Takım Kaptanı İbrahim Arıkan, "Futbola başladığım noktaya geldim. Yıllardır dışarıda top oynadım, buradaki arkadaşlarımıza tecrübelerimizi aktarmak istiyorum. Zor bir kamp dönemi geçirdik, yoğun tempoda güzel geçti. Artık maç için hazır diyebiliriz. Bizim en büyük sıkıntımız antrenman yaptığımız sahanın alınamaması. Tesis imkanları,malzemeler çalıştığımız ortam gayet iyi. Lige hazırız. Çok daha fazla da söylenecek bir şey yok. Bu imkanları dışarıda oynamak zor. Bank Asya, 2. ligde futbol oynadım böyle bir tesis bir çoğunda yok"

 

"SENTEZ KURMAK İSTEDİK"

Bölgesel Amatör Ligin zorluğuna dikkati çeken ve Ereğli halkının takımına sahip çıkmasını isteyen Teknik Direktör Taner Demirbaş, "Bal liginde bu sene mücadele edeceğimizden dolayı yeni bir oluşuma gittik. İçeridekileri yeni gelenlerle kaynaştırdık. Maddi manevi desteğini esirgemeyen yöneticilerimize teşekkür ediyoruz. Şehrin bu takıma sahip çıkan insanları sayesinde bu zamana kadar geldik. Bizim oluşturduğumuz kadroda genellikle ilk düşüncemiz Ereğlili arkadaşlarımızı bu bünyeye davetetmekti. Dışarıdan gelen yetenekli arkadaşlarımız ile bir sentez kurmak istedik. Güzel bir hazırlık kampı geçirdik. Zor ve eğlenceli bir kamp oldu. Ereğli'nin BAL liginde mücadele eden takımına herkesin sahip çıkacağına inanıyorum. 100 Bin nüfusu olan bir ilçeyiz, yerimizin burası olmadığını hepimiz biliyoruz. Amacımız dışarıda kalsalar dahi herkesin bu işe sahip çıkmasını istiyoruz. Biz oluruz olmayız ama Ereğli Belediyespor her zaman bakidir. Ereğli Belediyespor'un bir yerlere gelmesi gerekir. Başarıyı yakalayacağımıza inanıyorsak tüm etkenlerin bir araya gelmesi gerekiyor. Bazı sıkıntılar var onları aşmak için uğraşıyoruz. Yeni sezon hayırlı uğurlu olsun" sözleri ile konuştu.

 

BAŞARILAR DİLEDİ

Yeni sezon öncesi tüm takımlara başarı temennisinde bulunan Asbaşkan İhsan Yazıcıoğlu, "Bölgesel Amatör Ligde mücadele edecek olan Ereğli Belediyespor çalışmalarına son şeklini vermiştir. İlk maçı Kozlu ile oynuyoruz, tüm takımlarımıza başarılar temenni ediyorum. Problemsiz, sakatlığın olmadığı bir lig diliyorum. Takımımıza yöneticilerimize ve Ereğli halkına güveniyoruz. Bu dönem ilk kez oynayacağımız BAL'da halkımız bizlere sahiplenmeli ve destek vermeli. Bu birlik ve beraberlik içerisinde başarılı bir sezon geçireceğimize inanıyoruz. Bu şehri en iyi şekilde temsil edeceğimize şimdiden söz veriyorum. Basınımıza da desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

 

"DÜZENLEMELER YAPTIK"

Kulüp 2. Başkanı Ayhan Atay da, kulübün önümüzdeki sürecine ilişkin detaylı açıklamada bulundu, Ereğli Belediyespor'un hedefinin şampiyonluk olduğuna vurgu yaptı. Atay konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "17 Mayıs 2014 tarihinde göreve başladık. Geçen 4 ay içerisinde oyuncularımızın yaşam mahallinden başlayarak iyi bir tesiste kalabilmeleri için düzenlemeler yaptık. 20 Senede yapılamayan bir çok şeyi 4 aya sığdırdık. Göreve geldiğimizde hem kurumsallaşma hem yönetim adına bir de kulüp bünyesinde futbol, basketbol, voleybol, boks, kız, erkek branşlarımızda yer alıyor. 400'e yakın sporcumuz var. Tüm arkadaşlarımız ellerinden geldiğince kulübe katkı sağlamaya çalışıyorlar. Huzurlu ve mutlu bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor.

 

"GÜZEL BİR KAMP DÖNEMİ GEÇİRDİK"

Çok güzle bir kamp dönemi geçirdik. 2 Defa kampı ziyaret ederek 2 maç izledim. BAL ligi biliyorsunuz çok ciddi bir lig, tehlikeli bir lig. Bulunduğunuz Zonguldak bölgesinden 2 takım katılıyor, üstünde kalırsanız problem yok altta kalırsanız küme düşmeme mücadelesi veriyorsunuz. Hedefimiz şampiyonluk, 3. ligde şehrimizi temsil etmek istiyoruz. Hem maddi hem manevi destekte bulunan Ak Parti Zonguldak Milletvekilimiz Prof.Dr.Ercan Candan'a, Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal'a ve destek verenlere teşekkür ediyorum. İlk maçımız Pazar günü Erdemir Stadında saat 15.00'de Kozlu ile oynayacağız. Kenetlenmiş durumdayız inşallah bu maçı iyi bir başlangıç ile bitirmek ve galibiyet ile sonuçlandırmak istiyoruz. Ereğli kamuoyunun böyle bir başarıya ihtiyacı var. Tüm sporcu arkadaşlarımız, teknik heyetimiz bunların farkında. Çok büyük bir sorunumuz yok, her şey yerinde.

 

YABANCI OYUNCULAR

Yabancı futbolcu konusunda 7-10 Temmuz tarihleri arasında federasyon ile temasa geçtik. 16 Temmuz'da çıkan bir genelge ile herşeyimiz alt üst oldu. Oturum izni almak tıkanmış vaziyette. Değerli büyüklerimiz sayesinde bu sorunu çözmeye çalışıyoruz. Muhtemelen ilk 1 yıl için turistlik vize ile ilgili müracaatımızı yaptık, vizeyi alınca federasyona başvuracağız. Oradan da sportif izin alabilirsek sorun kalmıyor. Hiçbir rakibimizi izleme şansımız olmadı. 3 Tane takım ligde ağır bastığı söz konusu. Edirne, Tekirdağ, Kocaeli takımları var bunlardan biri de biz olmak istiyoruz. İnşallah bunu da başaran biz oluruz.

 

MEHMET ERDOĞAN'IN İSTİFASI

Ereğli Belediyespor'da Asbaşkan Mehmet Erdoğan istifa etti, kendisi beni aradı istifa edeceğini söyledi. 'Neden diye?' sordum. İşlerinin yoğunluğunu gerekçe gösterdi. İstifası yönetimce görüşeceğiz ve istifasını kabul edeceğiz. Bu tamamen Mehmet Erdoğan'ın kendi kişisel isteğidir. 'Kulüpten ayrılmak istiyorum' dedi ben kalması yönünde teklifte bulundum. Farklı bir yorum da yapmak istemiyorum.

 

TAKIMIN MALİYETİ

Açık ve net söylüyorum. Takıma aktarılan paralar belli. 250 bin TL mecliste aktarıldı. 30 Bin TL geçmiş dönemin borcunu ödedik. 400 Sporcu var, tarihte görülmemiş alt yapıya idman malzemesi aldık. Ortalama 300 bin TL civarında para harcadık transfer de buna dahildir. Taksitle yaptığımız bazı alışverişlerimiz de var. Sporcularımızın peşinatının büyük bir bölümünü ödedik"

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)