Ereğli Belediyespor Onursal Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli Belediyespor'un amatör kümeye düşme süreci ve bundan sonraki konumu ile ilgili net mesajlar verdi.

Takımı 3. ligden daha üst seviyelere çıkarmak için sporu bilen işadamlarına kulübü teslim ettiklerini ancak kulübün amatör kümeye düştüğünü söyleyen Posbıyık, geçtiğimiz sezon Ereğ li Belediyespor'un şehir ile bütünleşememesinden ötürü başarısız olduğuna dikkati çekti.

Posbıyık: Hiç kimse şampiyonluğa inanmamıştı. Yönetim kurulu ile futbolcular arasında kalındı. Şampiyonluğa giderken bir bayrak dahi asılmadı. Sadece futbol oynamak değil en büyük görevlerden biri takımı kablu ettirmektir.

Posbıyık: Karşılıklı anlayış ve sevgi ile güzel işler yapılacak. Hepimizin bir hedefi ilkesi olacaktır. Biz yarın hemen şampiyon olacağız demiyoruz. Biz bir yapılanmaya girdik, tesisleri yapılandırıyoruz. Yeniden yapılanmanın başlangıcını yapıyoruz.

Ereğli Belediyespor Onursal Başkanı Halil Posbıyık, önceki akşam Kulüp Tesislerin de Ereğli Belediyespor'un yeni sezonda kadrosuna kat tığı oyuncuların tanıtımında gerçekleştirdiği konuşmasında Ereğli Belediyespor ile ilgili düşüncelerini açıkladı.
Ereğli Belediyespor'u daha ileri noktalara taşınması için sporu bilen işadamlarına kulübü teslim ettiklerini ancak kulübün amatör kümeye düş tüğünü de belirten Onursal Başkan Posbıyık, başarının gelebilmesi için Ereğli'nin takıma sahip çıkmasının şart olduğunu vurguladı.

İŞADAMLARINA
TESLİM ETTİK

Posbıyık yaptığı konuşmasında, "3. Ligde uzun yıllar mücadele etti ancak 3. ligi biz içimize sindiremedik neden büyümesin diye işadam larına teslim ettik takımı. İşadamlarına verdik kısmet bu ama 3. ligden düştük. Ondan sonra da devam ettik çalışmalarımıza geçtiğimiz yıl yönetim gerçekten başarılı bir performans yakaladı. Süper ligde başarılı olmak suretiyle 3. lige çıkmak üzere aday bir takımdı. Her şey gayet iyiydi. Yönetim iyi transferler yapmıştı. Bir tek eksik olan ben spor konusunda pek deneyimli değilim. Psikolojiyi iyi bilirim. Karadeniz Ereğli'yi de iyi tanırım.

EREĞLİ'DE
HAVA YOKTU

Ereğli'de bir hava yoktu. Hiç kimse şampiyonluğa inanma mıştı. Kulübün kendi içerisinde yönetim kurulu ile futbolcular arasında kalmıştı. Şam piyonluğa giderken bir bayrak dahi asılmadı. Bugün en küçük bir ilçeye de gitseniz heryerde o bölgenin takımlarının bayrakları asılıdır. Çok ucuzdur pahalı da değildir. Başarı dilenir, Ereğli'de böyle bir şey yoktu. Bu ruh, ayniyet duygusu yoktu. Bu takım benim takımım diye Ereğli'de yaşayan insanlar demiyordu. Sadece futbola meraklı olan insanlar ve basın izliyordu. Sadece futbol oynamak değil yönetim kurulunun en büyük görevlerinden bir tanesi bu takımı Karadeniz Ereğli'ye  kabul ettirmektir. Ayniyet duygusunu aşılaması gerekir.

RUH AŞILANMALI

Amatör futbol nedir, bu böl gede yaşayan insanların çocuklarının bu takımlarda yeralması lazım. O ruhu bunlara aşılamak lazım. Genç kızlarımızı görüyorsunuz bir ilçe kız futbol takımı Türkiye'de 3. oluyor, göreceksiniz bunları tarih yazacaktır. O kızlarımız hocaları ile birlikte ruhlarını ortaya koydukları için başarılı oldular. Kızlarımızı kutlamak lazım başarılı oldular. Futbol takımımızda değerli isimler var, ben bu arkadaşlarımızın başarılı olacağına inanıyorum. Yönetici arkadaşlarımız Ereğli'de yaşayan herkes bu yörenin insanıdır. Halka spor kulüplerini sevdirmeliyiz. Ereğli'deki pazaryerinde çarşı merkezinde Ereğli Belediyespor rozetleri herkes yakasına taksın.

YENİ DÖNEM

Bir ilgi olsun, ilgi olunca futbolculara da coşku verecek. Ereğli Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Ereğlispor'lu olmanın bir ayrıcalık olduğunu futbolcular da zaman içerisinde anlayacaklar. Karşılıklı anlayış ve sevgi ile güzel işler yapılacak. Hepimizin bir hedefi ilkesi olacaktır. Biz yarın hemen şampiyon olacağız demiyoruz. Biz bir yapılanmaya girdik, tesisleri yapılandırıyoruz. Yeniden yapılanmanın başlangıcını yapıyoruz. Ciddi ve disiplinli olacak. Disiplin olmayan bir şeyi sevmem.