1999-2000 yılında Ereğli'de Ereğli Belediyespor'u 3.lig mücadelesinde teknik direktörlüğünü yapan Cihat Erbil, Zonguldak ve Ereğli’nin mutlaka profesyonel ligde temsil edilmesi gerektiğini belirtti.

 

Erbil, “Ereğli'de bir prosfoyenel takımın olmamasına çok üzülüyorum. Tesis yönünden her şey var. Ancak bu güne kadar futbol amatörde kalmaması gerekirdi” dedi.

 

1980-1990 yıllarında profesyonel liglerde futbolda ter akıtan ve şuan İETT’de Başbakan Erdoğan’la birlikte top oynamış oyunculardan oluşan İstanbul şöhret futbol takımı ile Ereğli karması, Ereğli'de dostluk maçı oynadı. Geçen hafta sonu Erdemir stadında sahaya çıkan İETT şöhret takımı ile Ereğli karması arasında maç organizasyonunu düzenleyen Erdemirspor Antrenörleri'nden Ahmet Uzun yaptığı açıklamada, amaçlarının Ereğli'deki antrenörleri bir araya getirmek ve eski futbolcular ile kaynaşma ve birlik beraberlik ortamı hazırlamak olduğunu söyledi.

1999-2000 ylnda Ereğli'de Ereğli Belediyespor'u 3.lig mücadelesinde teknik direktörlüğünü yapan ve İstanbul şöhret takm karmas'nda forma giyen Cihat Erbil ise yaptğ açklamada, Zonguldak'n ve Ereğli'nin mutlaka profesyonel ligde temsil edilmesi gerektiğini ifade etti. Karadeniz Ereğli'de çok iyi spor tesislerinin yer aldğn, bu tesisler ile Bank Asya 1. liginde bile mücadele edilebilineceğini belirten Erbil, “Ereğli'de bir prosfoyenel takmn olmamasna çok üzülüyorum. Tesis yönünden her şey var. Ancak bu güne kadar futbol amatörde kalmamas gerekirdi. Ekonomik anlamda gelişmiş olan Ereğli'nin futbola daha fazla önem vermesini ve amatörde kalmamasn arzu ediyorum" dedi.

 

ERPİKİN, AYAZ ve ÖZTÜRK ATTI

1980 ile 1990 yllar arasnda çeşitli takmlarda profesyonel futbol oynayan Ereğli ve İstanbul karmas arasnda oynanan maç 2-2 sona erdi. İETT takm adna Necati Erpikin 40. ve 50 dakikalarda takmn gölünü kaydetti. Ereğli karmas adna ise, rakibine karş, 61. dakikada Hasan Ayaz ile 70. dakikada Ziya Öztürk, topu ağlarla buluşturmay başard.

 

EĞLENCE ŞAHANE OLDU

Karşlaşma sonras konuk takm Ereğli'de en iyi şekilde ağrland. Misafirperlikte üzerlerine düşeni yapan Ereğli karmas takmnn oyuncular, konuk takmn oyuncularyla geçmişte yaşadklar anlar Bozahane’de Tammis Balkçlk Resturant' ta gece geç saatlere kadar sohbet ederek, balk ziyafeti ve eğlence program ile unutamayacaklar yeni bir an yaşatarak uğurladlar.

İETT karmasnda şu oyuncular bulunuyor: Kadir Çilingir, Kadir Kazgan, Burhan Yüksel, Çetin Yazc, Oğuz Aydn, Erdoğan Köse, Hakan Bozkaya, Feridun İnci, Çihat Erbil, Mustafa Salepçioğlu, Mehmet Özgül, Emir Kazgan, Rfat Kazgan, Necati Erpikin, Nevzat İzmirli, Şükrü Canoğlu, Erdal Yldrm.

Ereğli karmasnda bulunan oyuncular ise şu şekilde: Ertan Bayraktar, Musa Devrim, Göker Erken, Ümit Kandemir, Günal Taşdemir, Ahmet Uzun, Bayram Altuntaş, Ahmet Goçuk, Şafak Erel, Tayfun Genç, Hasan Ayaz, Ahmet Sar, Metin Özakn, Celal Çelenkoğlu, Rdvan sezer, Ziya Öztürk, Faruk varlk, Dk. Hüseyin Uysal ve Fethi Çelikkol.