Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın yanı sıra Beşiktaş Basketbol Takımı teknik heyeti ve oyuncuları da katıldı. Basketbolcular sahneye çıkarılarak taraftarlara tek tek tanıtıldı. Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı Antrenörü Erman Kunter yaptığı konuşmasında, "Hedefimiz şampiyonluk, şampiyon olmaya çalışacağız. İyi bir süreç içerisindeyiz, geçen sene gösterdiğimiz şampiyonluğu bu sene de yaşamak istiyoruz" dedi.

Kunter, Ereğli Beşiktaş Taraftarlar Derneği Başkanı Tarkan Adik'e forma hediye etti.

Ereğli Beşiktaş Taraftarlar Derneği Başkanı Tarkan Adik, gecede yaptığı konuşmasında, "Beşiktaş sevdalısı olarak derneğimiz günden güne büyüdü ve en faal derneklerden biri haline geldi. Gönüldaşlarımız ile yürürken kimsenin adamı olmadık Beşiktaş'ın hizmetkârı olduk. Bizim için Beşiktaş hayattır, hayat ise Beşiktaş'dır" sözleri ile konuştu.

Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman'da konuşmasında şunları söyledi: 

"Beşiktaş'lıların çok kullandığı bir laf vardır Beşiktaş seninle gurur duyuyor diye ben de camiam ve yönetim kurulum adıma Ereğli Beşiktaş Taraftarlar Derneği ile gurur duyuyorum. Duygulandırıyorlar hepimizi. Ben yaklaşık 15 aydır Beşiktaş Kulübü Başkanlığı yapıyorum bir çok yerde de zamanımız müsade ettiği müddetçe dernekler ile bir araya gelmeye çalışıyorum. Ereğli'de bulunmaktan çok mutluyuz. Ereğli Beşiktaşlı Taraftarlar Derneğine teşekkür ediyorum bizleri burada ağırladıkları için. Biraz kendimi şanslı hissettim Tarkan Allah'tan İstanbul'da yaşamıyor Beşiktaş'a aday olabilirdi.Zor bir süreçte geldik hepimiz ve herkes biliyor. Dönem dönem basında da söylemeye çalışıyorum bu yönetim kurulu gerçekten hiçbir hesap yapmadan Allah'ın da yardımıyla bir sene gibi sürede artık Beşiktaş'ın basının takmış olduğu FEDA sezonundan bize göre öyle bir ismi de asla kabul etmiyorum. Bütün problemlerimizi çözemedik ama artık tünelin arkasındaki ışık gözüküyor. Beşiktaş hızla ayağa kalkacaktır. Bugün Beşiktaş'ın parasal olarak problemleri çoğu çözüldü, itibarının ayağa kalktığı günleri yaşamaktayız. Beşiktaşlılık sadece maç skoru değildir bir duruştur. Her zaman dik durmak hiç kimseye taviz vermemek mütevazi olmak halkla bir olmak işte bu Beşiktaşlılıktır. Biz büyüklerimizden bunu böyle öğrendik. Allah uzun ömür versin Süleyman Abi'ye. Öyle öğrendik öyle de davranmaya devam ediyoruz. Güzel bir gece olacak."

Fikret Orman'a gecenin anısına Dernek Başkanı Tarkan Adik tarafından plaketler verildi. Beşiktaş Spor Kulübünün kongre üyesi olmaya hak kazanan üyelere ise Beşiktaş Kulüp Başkanı Fikret Orman tarafından kongre üyelik kartı teslim edildi. 

Kesilen 110. kuruluş yıldönümü pastasının ardından gece renkli görüntüler ile geç saatlere kadar sürdü. Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş ve yönetim kurulu üyeleri, CHP'li Ereğli Belediye Meclis Üyeleri, Ereğli Devlet Hastanesi Spor Kulübü Başkanı Recep Erdoğan, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yöneticileri, siyasiler, sivil toplum örgütü temsilcileri ve kalabalık davetli topluluğu katıldı.