Erdemirspor'un Basketbol Şubesini kapatma kararı Beko Basketbol Ligi'ne yükselmeyi final maçında Trabzonspor'a kaptıran Yeşil Giresun takımında sevinç yarattı. Erdemir’den gelen haberin kendilerini farklı düşünmeye sevk ettiğini kaydeden Yeşilgiresun Belediyespor Kulüp Başkanı Kerim Aksu, süreci iyi değerlendirmek istediklerini söyledi. Erdemirspor, haklarını devretme yoluna gitmeden ligden çekilirse yerine Yeşil Giresun Belediye davet edilecek. Erdemirspor haklarını para karşılığında devretme yoluna giderse ise bu defa anlaştığı kulüp gelecek sezon 1. Lig'de oynayacak.
Giresun Belediye Başkanı, aynı zamanda Yeşilgiresun Belediyespor Kulüp Başkanı Kerim Aksu, süreci iyi değerlendirmek istediklerini söyledi. 
İlk defa mücadele verdikleri basketbol 2.liginde çok iyi işler çıkardıklarını, ancak final müsabakasında Trabzon’a kaybederek Beko basketbol ligine yükselmeyi gelecek sezona erteledikleri bir dönemde Erdemir’den gelen haberin kendilerini farklı düşünmeye sevk ettiğini kaydeden Aksu “ Çok büyük emekler sarf ettik. Hak ettiğimiz lige çıkmak için muhteşem taraftarımızın desteği ile gece, gündüz demeden teknik heyet, oyuncular, yönetim olarak çalıştık. Bir müsabaka ile kaçırdığımız Beko basketbol ligi şansı şimdi ayağımıza kadar geldi. Bunu en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Basketbol Federasyonu’ndan gelecek olan davet yazısını bekliyoruz. 
Umarım en kısa zamanda lige alındığımız açıklanır." dedi. Erdemirspor, haklarını devretme yoluna gitmeden ligden çekilirse yerine Yeşil Giresun Belediye davet edilecek. Erdemirspor haklarını para karşılığında devretme yoluna giderse ise bu defa anlaştığı kulüp gelecek sezon 1. Lig'de oynayacak.