Kdz. Ereğli Kaptaş Köyü'nde Erdemirsporlu Berkan Ercan (14) Fenerbahçe Altyapısına seçildi.
Bütün maçlarda yaş gruplarını takip ettiklerini belirten Fenerbahçe Altyapı U-16 Teknik Sorumlusu Semiz Özü, 'Berkan'a iyi bir kişilikli futbol kazandırırız' dedi.
1996 doğumlu Erdemirspor'un alt yapısında oynayan Berkan Ercan, Fenerbahçe Altyapısı ile anlaşmasını yaptı. Erdemirspor Kulüp Başkanı Ziya Odabaş, Erdemirspor Futbol İdarecisi Ömer Gününü, Erdemir Antrenörlerinden Bayram Altuntaş, Günal Taşdemir, Musa Devrim'in de katıldığı anlaşma toplantısında Fenerbahçe Altyapı U-16 Teknik Sorumlusu Semih Özü şunları kaydetti:

HEP TAKİP EDİYORUZ
"Türkiye şampiyonaları dâhilinde ilgimizi çekecek bütün maçlarda yaş gruplarını bütün altyapı oyuncularımız olarak hep takip ediyoruz.
Seyrettiğimiz oyuncuları takip ediyoruz onun dışında geliyoruz kendi takımlarımızın içinde bakıyoruz ve burada kalabilecek nitelikte oyuncuları bünyemize katıyoruz. Berkan'da bu oyuncularımızdan bir tanesi.
Geldi İstanbul'a 1 hafta bizle kaldı hem kişilik olarak hem futbol kişiliği olarak hem davranış olarak bizim bünyemize katılacak nitelikte olduğu için onu bünyemize katmaya karar verdik Erdemirspor'un Başkan'ı. Yusuf beyde bize bu konuda ailesiyle birlikte bize çok büyük destek verdi onlara teşekkür ediyorum. Özellikle antrenörleri onlara emeği geçen bütün antrenörlere teşekkür ediyoruz. Biz bayrağı onlardan aldık inşallah A takımına kadar çıkaracağız. Özelliklerini yeteneklerini sahaya yansıtacak özelliklerini Türk Futboluna da inşallah iyi bir Berkan iyi bir kişilikli futbolcu kazandırırız.

AİLELERDEN ŞİKAYET YOK
Burada Berkan gibi 60'ın üzerinde oyuncu kalıyor. Bütün okul masrafları, yeme içme masrafları, kıyafet, kitap masrafları hepsi kulübümüzden karşılandığı gibi okula kulübümüzün servisiyle gidiyor. Bunun dışında harcayabildiği maaş alacak sadece annesi babası olamıyoruz ama o anlamda da her türlü yardımı da sağlıyoruz. Ailelerimizden hiçbir şikayet yok burada baya bir yol kat etiğimizi biliyoruz."

MUTLUYUM
"Fenerbahçeliyim, mutluyum" sözleriyle konuşmasına başlayan Berkan Ercan ise, "Mutluyum Erdemirspor'un altyapısında yetiştim hocalarım çok iyi yetiştirdiler beni. Onlara teşekkür ediyorum. Takım arkadaşlarımın da hep iyi olmasını istemişimdir. Yani takım kazansın istemişimdir. Hocalarımda beni beğenmişler, beğenmişler ki buraya kadar gelmişler onlara da teşekkür ediyorum. Fenerbahçeliyim Mutluyum" sözleriyle sevincini dile getirdi.
Berkan Ercan'in 1 yıldır antrenörlüğünü yapan Erdemirspor Antrenörü Bayram Altuntaş, ise mutluluğunu şu sözlerle dile getirdi:

KÜÇÜK EREĞLİ’NİN BÜYÜK OYUNCULARI
"Ben Berkan'la 1 yıldır çalışıyorum. Ereğli küçük bir yer iyi bir futbolcu öncelikle gerçekten adam olarak kişilikli bir futbolcu küçük Ereğli'nin gerçekten büyük futbolcularından bir tanesi şuanda Türkiye'nin her tarafında oynayan Erdemirspor'un ve Ereğli'nin birçok çocuğu var inşallah onlarda çok iyi yerlere gelecekler. Berkan da onlardan bir tanesi Erdemirspor'un kimliğini almış bir futbolcu takım oyuncusu tabiî ki burada Erdemirspor'un antrenörlerinin çok büyük emeği öğretisi var herkesin üzerinde Berkan aynı zamanda diğer sporculara da örnek olacak bir sporcu tabi Fenerbahçe gibi bir kulübe gitmesi de dünyanın en güzel olaylarından bir tanesi bir yerde hayallerini gerçekleştirmiş bulundu. Yani Erdemirspor hayallerinin gerçekleşmesinde bir aracı oldu. İnşallah Berkan'ı önümüzdeki yıllarda Fenerbahçe stadında izlemeye gideceğiz."
Erdemirspor yönetimine teşekkür eden Berkan Ercan'ın babası Osman Ercan ise " Fenerbahçe gibi büyük bir camiada oynayacağı için mutluyum. Burada Berkan'a sahip olmuşsa buda bizim için Ereğli için Erdemirspor için yönetimine teşekkür ediyorum. Mutluyum" dedi.