Ereğli Belediyespor Dayanışma Gece si önceki akşam Eski Bağlık Gazinosunda gerçekleştirildi. Geceye CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Ali Koçal, Ereğli Belediye Baş-kanı Halil Posbıyık, CHP İl ve İlçe Yöneticileri, çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri, yöneticiler ve davetliler katıldı. Ereğli Belediyespor Kulüp Baş kanı Özkan Özyağcı yaptığı açıklamasında birlik ve beraberlik içerisinde yola devam edeceklerini söyledi.
Ereğli Belediyespor Onursal Başkanı Halil Posbıyık'da yaptığı konuşmasında, "Geçtiğimiz yıl yönetim gerçekten başarılı bir performans yakaladı. Süper ligde başarılı olmak suretiyle 3. lige çıkmak üzere aday bir takımdı. Her şey gayet iyiydi. Yönetim iyi transferler yapmıştı. Bir tek eksik olan ben spor konusunda pek deneyimli değilim. Psikolojiyi iyi bilirim. Karadeniz Ereğli'yi de iyi tanırım.
BAYRAK YOKTU
Ereğli'de bir hava yoktu. Hiç kimse şampiyonluğa inanmamıştı. Kulübün kendi içerisinde yönetim kurulu ile futbolcular arasında kalmıştı. Şam piyonluğa giderken bir bayrak dahi asılmadı. Bugün en küçük bir ilçeye de gitseniz heryerde o bölgenin takımlarının bayrakları asılıdır. Çok ucuzdur pahalı da değildir. Başarı dilenir, Ereğli'de böyle bir şey yoktu. Bu ruh, ayniyet duygusu yoktu. Bu takım be-nim takımım diye Ereğli'de yaşayan insanlar demiyordu. Sadece futbola meraklı olan insanlar ve basın izliyordu. Sadece futbol oynamak değil yönetim kurulunun en büyük görevlerinden bir tanesi bu takımı Karadeniz Ereğli'ye  kabul ettirmektir. Ayniyet duygusunu aşılaması gerekir.
RUH AŞILANMALI
Amatör futbol nedir, bu böl gede yaşayan insanların çocuklarının bu takımlarda yeralması lazım. O ruhu bunlara aşılamak lazım. Genç kızlarımızı görüyorsunuz bir ilçe kız futbol takımı Türkiye'de 3. oluyor, göreceksi niz bunları tarih yazacaktır. O kızlarımız hocaları ile birlikte ruhlarını ortaya koydukları için başarılı oldular. Kız larımızı kutlamak lazım başarılı oldular. Futbol takımımızda değerli isimler var, ben bu arkadaşlarımızın başarılı olacağına inanıyorum. Yönetici arka-daşlarımız Ereğli'de yaşayan herkes bu yörenin insanıdır. Halka spor kulüplerini sevdirmeliyiz. Ereğli'deki pazaryerinde çarşı merkezinde Ereğli Belediyespor rozetleri herkes yakasına taksın" dedi.
FORMALAR SATILDI
Ereğli Belediyespor'lu yöneticilerin tek tek tanıtılmasının ardından bölgenin tanınmış sanatçılarından Neray'ın verdiği konser davetlilere hoş dakikalar yaşattı. Kulübe çeşitli gelir getirici satışların ardından Dr. Cino'nun Ereğli Belediyespor, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve Sivaspor formalarını satışı renkil görüntüler oluşturdu. Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Turan Çınar, Ereğli Belediyespor formasına bin 100 TL vererek aldı.
Ereğli Halk Oyuncuları ekibinin gösterisi ise davetliler tarafından alkışlarla eşlik edildi.