Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren ve ilk hazırlık maçında BAL Ligi takımlarından Kozluspor'u 2-1 mağlup eden Ereğlispor'da yüzler gülüyor. "Takım olarak eksiklerimiz var. Önümüzdeki hazırlık maçlarında çok iyi oynayıp lige hazır olmak istiyoruz. 
Bu sezon hedefimiz olan şampiyonluğu almak istiyoruz."diyen Antrenör İsmail Yalçın,lige hazır bir şekilde girmek istiyoruz."dedi.
Yeni sezon sezon hazırlıklarına 13 Ağustos günü başlayan Ereğlispor  2 haftalık çalışma sürecini geride bıraktı. Bu yıl  hedefi Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Lig’i şampiyon tamamlayarak Bölgesel Amatör Lig’e yükselmek olan Eereğlispor, 16 oyuncumuzla sözleşme yenileyip gerekli takviyeleri de yaptıktan sonra çalışmalarına hız verdi.  

Beyçayırı Sahası’nda gerçekleşen  ilk etap çalışmalarıyla futbolcular kondisyon yüklüyor ve dayanıklılık, sürate yönelik antrenmanlarla  yeni sezona hazırlanıyor. Ereğlispor'da Osman Yazgan’ın belindeki rahatsızlığı sürüyor. Genç golcü  Gökhan Kuloğlu’nun çekilen MR’ında da kemik ödemi tespit edildi. Gökhan  7 ila 10 gün arasında bir süreyle dinlenecek. Emre Kuzu’nun da kasığındaki sakatlığı  nedeniyle son antrenmanlarda yer almadı ve ilk hazırlık maçın da da riske edilmedi.                                                                                                              

Yalçın; "Daha iyi olacağız.”
 Hazırlıklarını sürdüren Ereğlispor'da Antrenör İsmail Yalçın, 2-1 kazanılan Kozlu maçını değerlendirdi. "90 dakikanın geneline baktığımızda istediğimiz oyunu tam olarak sahaya yansıtabildiğimizi söyleyemem. 

Ancak  skoru lehimize çeviren golleri bulmayı başardık." diyen Yalçın, "Kozlu Belediyespor’u beğendiğimi ifade etmek isterim. Çok koşan ve sürekli ayağa top yapan bir takım.  Böyle bir takım karşısında istediğimiz oyunu sahaya tam anlamıyla yansıtamasak da rakibimize çok fazla gol pozisyonu da vermedik. İlk yarının sonlarında baskı yediğimiz rakibimiz, ikinci yarıda ise kalemizde tehlike yaratamadı. 

Takım olarak eksiklerimiz var. Önümüzdeki hazırlık maçlarında çok iyi oynayıp lige hazır olmak istiyoruz" dedi. "Bu sezon hedefimiz olan şampiyonluğu almak istiyoruz." diyen Yalçın, 

"Bu arada hazırlık karşılaşması için gittiğimiz Kozlu’da bizleri en iyi şekilde karşılayan ve misafir eden Kozlu Belediyespor’un değerli yöneticilerine, takımımızın teknik adamlarına ve sahada centilmence bir mücadele sergileyerek kardeşlik duygularını ön plana çıkaran tüm futbolcu arkadaşlarıma da şahsım ve takımım adına en içten dileklerimle teşekkür ediyorum. Kozlu Belediyespor’a da yeni sezonda gönülden başarılar diliyorum.”şeklinde konuştu.