Türkiye 3. Futbol Ligine çıkmayı ilk gruptan kıl payı kaçıran Ereğli Belediyespor diğer grupta ilk maçında Samsun Gazi Belediyespor’u 2-0’la geçerek bir üst tura çıktı. Temsilcimiz bugün Sivas Belediyespor ile grubun yarı final maçında karşı karşıya gelecek.

 

Ereğli Belediyespor cephesinde Sivas Belediyespor’un ilk maçta aldığı 8-1’lik galibiyetin endişesi var. Temsilcimiz dün çok hafif bir antrenman ile bu maçın hazırlıklarını tamamladı. Antrenör İsmail Yalçın’ın oyuncuları bu zorlu maça iyi hazırladığı da belirtildi.

 

Bu sezon hedefini 3. lig olarak belirleyen Deplasmanlı Süper Amatör Kümede Zonguldak grubunun şampiyonu olan Ereğli Belediyespor, profesyonel takımı bulunmayan İl’lerin yeraldığı ve çok iyi götürdüğü grupta yarı final maçında Tekirdağ Çerkezköyspor’a penaltılarda yenilenerek elenmişti. O gruptan Tekirdağ Çerkezköyspor final maçında da Bayburt’u farklı yenerek 3. lige çıkan ilk takım olmasının ardından büyük üzüntü yaşayan Ereğli Belediyespor’da gözler 160 takımın katılımı ile başlayan diğer gruplar oldu. Çorum grubunda mücadele eden temsilcimiz Ereğli Belediyespor ilk maçında Çarşamba günü geçtiğimiz sezon 3. ligden düşen Samsun Gazi Belediyespor ile karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçen maçta Ereğli Belediyespor ikinci yarı da bulduğu gollerle maçı kazandı ve bir üst tura çık mayı başardı. Bir üst turdaki rakibi ise Karabük Esentepe Ormanspor’u 8-1’lik skorla geçen Turk cell Süper Ligin lideri Sivaspor’un alt yapısı olan Sivas Belediyespor oldu. Ereğli Belediyespor dü nü çok hafif bir antrenman ile tamamlayarak maç için kampa girdi. Ereğli Belediyespor’lu yöneticiler de takımın son durumunun iyi olduğunu oyuncuların Sivas Belediyespor maçına adapet olduğuna dikkati çekerken, “İnşallah Sivas Belediyespor engelini aşıp grup liderliği için Pazar günü Çorum’da final oynayacağız.

 

GÜN BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜ

Bizim tek bir isteğimiz var birlik ve beraberliği sağlamak. Ereğli Belediyespor’un 3. lige çıkması yöneticilerin futbolcuların değil Ereğli’nin 3. lige çıkmasıdır. Gün birlik günü” sözleri ile maçın değerlendirmesini yaptılar. Ereğli Belediyespor Teknik Direktörü İsmail Yalçın’ın ise oyuncuları zorlu Sivas Belediyespor maçına çok iyi adapte ettiği de yöneticiler tarafından belirtiliyor.