Kdz.Ereğli Belediyespor`un 30.kuruluş yıldönümü amacıyla kulüp tesislerinde etkinlik düzenlendi. Belediyespor Kışla Tesisleri'nde düzenlenen törene Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Vekili Miktad Güngör, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, Ereğlispor kurucu üyeleri, kulüp başkanları ve sporcular katıldı.
Kdz. Ereğli Belediyespor Kulübü Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Özkan Özyağcı, 1980 yılında kurulan Kdz.Ereğli Belediyespor`un otuzuncu kuruluş yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, kurulduğu tarihten bu yana Ereğli sporuna büyük başarılar kazandıran kulübün bugünlere gelmesinde büyük emek ve gayretleri olan tüm yöneticilerini kutladı. Belediyespor`un A Takım, genç takımlar ve bayanlarda güzel bir sezon geçirdiğini ifade eden Başkan Özyağcı, Play-Off Grubu`ndaki ilk maçta elde edilen Devrek Belediyespor mağlubiyetinin bir iş kazası olduğuna inandıklarını, futbolcularının kalan iki maçı da kazanarak bu yenilginin bir kaza olduğunu ispatlayacaklarına inandığını kaydederek, Bayan Futbol Takımı`nın da kalan maçlarını galibiyetle kapatarak 1. Lig`e yükseleceğine gönülden inandıklarını söyledi.
Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın şehir dışında olmasından dolayı katılamadığı törende konuşan Belediye Başkan Vekili Miktad Güngör ise şunları söyledi: Bugün burada 1980 yılında kurulan Karadeniz Ereğli Belediyespor Kulübü'nün kuruluşunun 30. yılını kutluyoruz. Bütün camiamıza ve spor camiasına hayırlı olmasını dilerim. Bugüne kadar gelen süreçte birçok başarıya imza atmış, ülkemiz futboluna çeşitli futbolcular yetiştirmiş Ereğli Belediyespor Kulübüne emek veren tüm başkanlara, yöneticilere ve sporculara teşekkür ediyoruz.   Ereğli Belediyespor erkek futbol takımı bugün, profesyonel lige çıkma mücadelesi veriyor. Bayan futbol takımımız ise 1. Lige yükselmek için büyük bir mücadele içerisinde.
Ereğli Belediyespor, bugün yeni bay ve bayan sporcular yetiştirmek için tüm imkanlarını kullanıyor. Karedeniz Ereğli Belediyespor kulübümüzün kuruluş yıl dönümümüzü tekrar kutluyor, tüm camiamızla birlik ve beraberlik içerisinde nice başarılı yıllar temenni ediyorum".
Etkinliklerde daha sonra kulübün kurucu başkan ve üyelerine plaket vererek hizmetleri için teşekkür edildi.