Ereğli Belediyespor olağanüstü genel kurulunu Cumartesi günü Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirerek yeni yönetimine kavuştu.

 

Posbıyık’ın “Onursal Başkan”, Kaymakam, Amiral, Belediye Başkanı, Emniyet Müdürü, Erdemir Genel Müdürü, Dekan, TSO Başkanı’nın, “Onur Kurulu”, Özkan Özyağcı, Necat Bakan, Halis Gençdoğan,Oğuz Çömert, Şerafettin Akbulut, Adil Korkmaz, Cengiz Can Selvi, İhsan Yazıcıoğlu, Murat Yağmuroğlu, Tevfik Mısırlı’nın, “Yönetim Kurulu”na seçildiği kongreye katılım oldukça yüksekti.

Kulüp Başkanı Özkan Özyağcı üyelere gösterdikleri ilgiden verdikleri destekden ötürü teşekkür ederek, “Güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum” dedi.

 

 

Ereğli Belediyespor Onursal Başkanı Posbıyık, dışarıdan profesyonel futbolcuyu Ereğli’ye getirip şampiyon olma niyetlerinin bulunmadığını belirterek, “Hedefimiz bu bölgenin çocuklarını yetiştirmek, oynatmak ve zirveye çıkarmaktır” ifade etti.

Posbıyık, “Bizim hedefimiz bu bölgenin çocuklarını yetiştirmek oynatmak ve amatörce zirveye çıkmaktır. Çok disiplinli çok akılcı bütçesini çok iyi değerlendiren ve özellikle de Ereğli halkının desteğini yanımıza alarak yola çıkmalıyız. Siz çok iyi futbol olabilirsiniz ama Ereğli halkının desteğini alamadıktan sonra sadece oyun oynarsınız. Önemli olan değişik yöntemlerle Ereğli halkının bu takıma sahip çıkmasını sağlamaktır”

Yeni seçilen yönetim bugün Kulüp Binasında toplanarak görev dağılımını gerçekleştirecek ve Salı günü de basın toplantısı düzenleyecek.

 

Deplasmanlı Süper Amatör Kümede mücadele edecek olan ve 2008-2009 futbol sezonunda 3. lig kapısından dönen Ereğli Belediyespor yeni yönetimini Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda gerçekleştirilen olağanüstü kongre ile seçti.

Kongreye Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP İlçe Başkanı Yaşar Balcı, Ereğli Devlet Hastanesispor Kulüp Başkanı Recep Erdoğan ile kulüp üyeleri katıldı. Divan seçiminin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Faaliyet ve denetim raporları ve 2009-2011 yılı tahmini bütçenin ardından yönetim kurulu seçimlerine geçildi.

 

İŞTE YÖNETİCİLER

Yönetime Özkan Özyağcı, Necat Bakan, Halis Gençdoğan,Oğuz Çömert, Şerafettin Akbulut, Adil Korkmaz, Cengiz Can Selvi, İhsan Yazıcıoğlu, Murat Yağmuroğlu, Tevfik Mısırlı. Denetleme Kurulu: Murat Eken, Erdal Deniz, Fahri Demirelli. ASKF Delegeleri: Necat Bakan, Murat Yağmuroğlu, Tevfik Mısırlı, Onur Kurulu: Kaymakam, Amiral, Belediye Başkanı, Emniyet Müdürü, Erdemir Genel Müdürü, Dekan, TSO Başkanı olarak belirlenirken Onursal Başkanlığa Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık seçildi.

 

ÖZYAĞCI TEŞEKKÜR ETTİ

Kulüp Başkanı olacak olan Özkan Özyağcı seçimlerin ardından yaptığı konuşmasında üyelere gösterdikleri ilgi verdikleri destekten ötürü teşekkür ederek, “Güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum” dedi.

 

GENÇLERE YÖNELECEĞİZ

Ereğli Belediye Başkanı ve Belediyespor Onursal Başkanı Halil Posbıyık’da yaptığı konuşmasında, bölgede yaşayan gençleri futbola teşvik etmek istediklerini bu gençler arasından başarılı olanları Türk futbolunun önemli kulüplerine kazandırma heyecanı içerisinde olacaklarını belirtirken, “Dışarıdan profesyonel futbolcuları Ereğli’ye getirerek şampiyon olmaya niyetimiz yok. Bizim hedefimiz bu bölgenin çocuklarını yetiştirmek oynatmak ve amatörce zirveye çıkmaktır. Çok disiplinli çok akılcı bütçesini çok iyi değerlendiren ve özellikle de Ereğli halkının desteğini yanımıza alarak yola çıkmalıyız. Siz çok iyi futbol olabilirsiniz ama Ereğli halkının desteğini alamadıktan sonra sadece oyun oynarsınız. Önemli olan değişik yöntemlerle Ereğli halkının bu takıma sahip çıkmasını sağlamaktır” dedi.

 

BÜYÜK LAF ETMEYİN

2008-2009 futbol sezonunda Ereğli Belediyespor’un hızla yukarıya doğru ilerlediğini ancak yaşanan şanssızlıklar nedeniyle 3. lige çıkamadığını vurgularken, Ereğli’nin Ereğli Belediyespor’a destek vermediğini yineledi. Posbıyık, “Ereğli Belediyespor büyük bir şansızlık oldu gidemedi. Bu başarılı yolda yürürken takımı destekleyici hareketler yoktu. Başka bölgelere baktığınızda her taraf bayraklarla donatılırdı ancak maalesef Ereğli’de böyle bir şey olmadı” sözleri ile değerlendirdi.

Yeni seçilen yönetimi de uyaran Posbıyık, “Ligler başladığında çok büyük laflar etmeyin. Ettiğinizde o sözlerin altında ezilirsiniz. Onun için az konuşup çok iş yapmak gerekir” dedi.