Önder Gazetesi yeni sezon öncesi transfer dosyasını açıyor.

 

Ereğli Belediyespor'da yönetimin yeniden takımın başına getirdiği İsmail Yalçın, transfer için düğmeye bastı. Yönetimin transfer için tam yetki verdiği Yalçın, Asmaspor ve Erdemirspor gibi takımların lige katılmama ihtimaline rağmen işi sıkı tutacak. Mevcut kadro iskeletini korumak isteyen Yalçın, ilk etapta 2 oyuncu ile yollarını ayıracak. Geçen sezon kaleyi koruyan Murat'ın Alaplı İlçe Spor Mmüdürlüğü'nde işe başlaması Yalçın'ı zorunlu olarak kaleci transferine yöneltirken, yeni kaleci adayları da netleşmeye başladı. Yalçın'ın geçen sezonki inadından vazgeçip orta saha ve santrafor Mevkii'ne de transfer yapacağı öğrenildi.

2013-2014 sezonu öncesi Antrenör arayışlarında İsmail Yalçın'da karar kılan Ereğli Belediyespor yönetimi transfer için İsmail Yalçın'a tam yetki verdi. Yönetimin hoca arayışlarından rahatsız olan Yalçın, yönetimin yeniden kendi isminde karar kılmasıyla rahat bir nefes alıp transfer için kolları sıvadı. Takım iskeletini bozmak istemeyen Yalçın ilk etapta 3 oyuncu ile yollarını ayırıp 3 transfer yapmayı planlıyor.                                                                                                                                                      

Kimler gidecek!..    
                                                                                                                                             
Ereğli Belediyespor Antrenörü İsmail Yalçın yeni sezon öncesi 2 oyuncu ile kesin olarak yollarını ayırma kararı aldı. Yalçın geçen sezon transferi ile eleştirilen Tayfun'u bu sezonki kadroda düşünmüyor. Yalçın'ın yollarını ayırmak istediği bir diğer isimde devre arasında yeniden kadroya kattığı Ahmet Adıyaman. Yalçın son anda fikir değiştirmez ise bu 2 oyuncu da yeni sezon kadrosunda olmayacak. İsmail Yalçın'ın Burak ve İbrahim ile ilgili belirsizliği de netleşiyor. Yalçın'ın Burak'ı kadroda tutmak istediği İbrahim'i ise geçen sezonki yardımcısı Ramazan Öztürk'ün "Kalsın" telkinine uyarak göndermekten vazgeçtiği öğrenildi.                                                                                                                     

Öncelik kaleci transferi     
                                                                                                                     
Ereğlispor'da yeni sezon öncesi ilk öncelik kaleci transferi. Geçen sezon eflatun beyazlıların kalesini koruyan Murat'ın Alaplı İlçe Spor Müdürlüğü'nde göreve başlaması ve Alaplı Belediyespor Voleybol takımını çalıştıracak olması yeni sezonda takımda olmayacağı anlamına geliyor. Bu gerçekten hareketle önceliği kaleci transferine veren Yalçın'ın kafasında 3 isim var.                                                         

 

İşte kaleci adayları     
                                                                                                                                       
Ereğlispor'da kaleci transferi için 3 isim öne çıkıyor. Bu adaylardan biri Yalçın'ın geçen sezon öncesi prensipte anlaştığı ancak Erdemirspor'a imza atan Utku. Geçtiğimiz günlerde dünya evine giren Utku'yu yeniden gündemine alan Yalçın'ı, geçen sezondan kırgın olduğu Utku'nun Erdemirspor'da inişli-çıkışlı bir grafik izlemesi endişelendiriyor. 
Yalçın'ın gündeminde bir diğer isim ise eski göz ağrısı Kader.
Kader'i geçtiğimiz sezonda kadroya katmak isteyen ancak transfer basına erken sızınca vazgeçen Yalçın bu ihtimali yeniden değerlendirmeye aldı.                                                                  
Yalçın'ın gündemindeki bir diğer kaleci adayı da, geçen sezon Karadenizspor'da başarılı bir sezon geçiren ve takımın ligde kalmasında önemli bir etken olan Uğur Karabulut. 
Yalçın'ın bu konuda Karadenizspor'daki belirsizliğin netleşmesini beklediği öğrenildi. Yalçın'ın Uğur transferi konusunda yakın çevresine, "İyi bir kaleci almak isterim. Ama Karadenizspor'daki durum netleşmeli. Kulüp ile ikili ilişkiler iyi değil. Ayrıca öğrendiğim kadarı ile Uğur AKP'li bir meclis üyesinin yanında çalışıyor. Bu durumu başkana danışmalıyım. Bu sezon seçimleri de düşünmeliyiz" dediği öğrenildi.                        

 

Yalçın'ın çok istediği isim: CEMRE

İsmail Yalçın'ın dış transferde ilk gözdesi Alaplı Belediyespor'un başarılı savunma oyuncusu Cemre. Bu oyuncuyu Alaplı Belediyespor'dan resmen istediği öğrenilen Yalçın'ın Alaplı'dan net bir cevap beklediği öğrenildi. Bu arada Alaplı Belediyespor'unda Cemre'yi bırakmak istemediği ve bu transfere sıcak bakmadığı belirtiyor. Yalçın'ın bu transferin gerçekleşmesi halinde savunmanın ortasında Emre Kuzu ile Cemre'yi birlikte oynatıp, Cihat'ı sol beke çekmeyi planladığı öğrenildi. Yalçın, orta saha ve santrafor transferini de dışarıdan yapacak.