Deplasmanlı Süper Amatör Kümenin geçtiğimiz yılki şampiyonu Ereğli Belediyespor, 2009-2010 futbol sezonunun açılışını Cumar tesi günü Beyçayırı Stadında ger çekleştirdi. Sezon açılışına Karadeniz Ereğli Belediye ve Kulübün Onursal Başkanı Halil Posbıyık, Boluspor Kulüp Başkanı Necip Çarıkçı, Ereğli Belediyespor Ku-lüp Başkanı Özkan Özyağçı, kulüp yöneticileri, bazı belediye meclis üyeleri ve sporseverler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından alt yapı, bayan futbol takımı oyuncu ve antrenörlerinin tanıtımının ardından Deplasmanlı Süper Amatör Kümede mücadele edecek olan Ereğli Belediyespor'un iç ve dış transferde anlaşma sağ ladığı oyuncular tek tek tanıtıldı. Teknik heyet ve yöneticilerin anonsunun ardından Ereğli Beledi yespor Kulüp Başkanı Özkan Özyağcı yaptığı konuşmasında, "Ereğli Belediyespor ile Boluspor arasındaki bu ilişkilerimizin artarak süreceğine inanıyorum" dedi.

250 BİN KİŞİ YANINIZDA
Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'da yaptığı konuşmasında, "Ereğli Belediyespor'un yeni göreve gelen yönetimini kutluyorum. Göreve geleli kısa bir süre oldu ama yaptıkları önemli işler var. Yönetim transfer çalışmalarını sürdürürken bir diğer taraftan halk ile takımı bütünleştiriyor. Ereğli Belediyespor'da halkla bütünleşme harekatı başlamıştır. Çarşı esnafının astığı pankartlar oldukça güzel, mutlu olduk. Ereğ li Belediyespor halkın takımıdır. Birlik ve beraberlik içerisinde daha güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum. Boluspor'u Ereğli'de ağırlamaktan mutluyuz. Boluspor'u Turkcell Süper Liginde girmek istiyoruz. 250 Bin kişi olarak Boluspor'un yanındayız" sözleri ile konuştu.
Posbıyık, Boluspor Kulüp Başkanı Necip Çıkarakçı'ya çiçek ve günün önemine binaen plaket hediye etti. Yeni sezon öncesi dualar eşliğinde kurban kesimi gerçekleştirdi.

MAÇIN DEĞERLENDİRMESİ
Karşılaşmanın ilk yarısında Boluspor daha çok top çevirdiği pozisyon üretmezken evsahibi Ereğli Belediyespor ise daha önce ki maçların aksine daha derli top lu istekli mücadele ortaya koydu. Karşılaşmanın 20. dakikasında defansın hatasını iyi değerlen-diren Gökhan şık bir vuruşla kaleci Sedat'ın yanından topu filelere bıraktı. Bu dakikalarda Ereğli Belediyespor'da defansının bariz hatalar yaparken Boluspor skordan daha çok top ile oynamayı tercih etti. Maçın ikinci yarısında ise Boluspor'un ilk yarıdaki oyuncularının tamamına yakını değişti. Ereğli Belediyespor'da ise Cihat oyuna girince savunmayı güçlendirdi. İkinci yarıda Ereğli Belediyespor belirli bölümlerde rakibi ile kafa kafaya mücadele ederken yakaladığı net pozisyonları da tecrübesizliği ile ıskaladı. 77. Dakikada Ereğli Belediyespor'un Gülüç'den transfer ettiği köy turnuvalarının, "terminatör" lakaplı efendi oyuncusu İsmail'i Boluspor defansı durduramayınca topu İsmail kalecinin sağından filelerle buluşturdu. Maçın uzatma bölümü tamamlandığında ise Boluspor ceza sahası içerisinde Erman'ın vuruşu maçı skorunu belirledi.

BOLUSPOR'A YEMEK
Ereğli Belediyespor, Plaj Restaurant'ta Boluspor kafilesine akşam yemeği verdi. Boluspor Kulüp Başkanı Necip Çarıkçı, Ereğli Belediyespor Kulüp Başkanı Özkan Özyağcı, Ereğli Belediye Meclis Üyesi Halil Bozkuş'un da yeraldığı akşam yemeğine bir süre sonra Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve belediye başkan yardımcısı Turan Çınar katıldı. Ereğli'den ayrılan Boluspor Kulüp Başkanı Necip Çarıkçı, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a, Ereğli Belediyespor'a ve Halil Bozkuş'a teşekkür etti.

Günün anısına Boluspor Kulüp Başkanına çiçek ve plaket takdim edildi.

Yeni sezonun hayırlı olması temennisiyle kurban kesildi.

Ereğli Belediyespor, Boluspor karşısına bu ilk 11 ile çıktı.