Çanakkale Deniz Zaferi'nin 95'inci yıldönümü kutlamaları çerçevesinde 18-22 Mart tarihleri arasında Ankara'da düzenlenen "Şehitleri Anma Kupası Boks Turnuvası"na katılan Zonguldaklı boksörler, 8'i altın olmak üzere toplam 14 madalya ile dönerek büyük bir başarıya imza attılar. Şampiyonaya 5 kız, 9 erkek olmak üzere toplam 14 sporcu ile katılan Zonguldak, katıldığı tüm kategorilerde madalya kazandı.
Yarışmada madalya alan sporcular şöyle;
ALTIN MADALYA: 44 kilo Şükran Çekiç, 46 kilo Yasemin Küçükkaya, 50 kilo Seçil Budak, 75 kilo İrem Civan, 32.5 kilo Gökhan Karamusaoğlu, 41.5 kilo Muhammet Bahar, 60 kilo Birol Aygün, 70 kilo Burak Tiryaki.
GÜMÜŞ MADALYA: 54 kilo Gizem Bayrak, 50 kilo Barışcan Bozkurt, 60 kilo Ogün Aygün, 63 kilo Bülent Ünal.
BRONZ MADALYA: 40 kilo Yasin Koç, 70 kilo Furkan Yılmaz.
Şampiyondan başarı ile dönen sporcular, dün Gençlik ve Spor İl Müdürü Eyüp Erman'ı makamında ziyaret ettiler.
Boks İl Temsilcisi Mustafa Erdal Bahar, Boks Antrenörü İshak Tiryaki ve sporcular, turnuva hakkında Erman'a bilgi verdiler. Turnuvada, 8 altın, 4 gümüş ve 2 bronz madalya kazandıklarını, takım halinde Fenerbahçe'nin ardından ikinci olduklarını belirten Boks İl Temsilcisi Mustafa Erdal Bahar, hedeflerinin daha büyük başarılara imza atmak olduğunu belirti.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Eyüp Erman ise, sporcuları tebrik ederek şunları söyledi;
"Başarılarınızı kutluyorum. Sizden Avrupa, Olimpiyat ve Dünya şampiyonlukları bekliyorum. Eğer siz milli takıma yükselirseniz, üniversiteye daha rahat gireceksiniz. Üniversiteyi bitirdikten sonra işe sınavsız gireceksiniz. Onun için sporun avantajlarını iyi değerlendirmenizi istiyorum. Spor yaparken de derslerinizi aksatmayın. Okul ile sporu başarılı bir şekilde götürün. Sizi yetiştiren İshak Tiryaki hocamıza ve İl Temsilcisi Erdal Bahar'a da teşekkür ediyorum" dedi.