Yaklaşık 10 yıldır Zonguldak'ta farklı okullarda beden eğitimi olarak görev yapan Hüseyin-Hatice Yazar çifti, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü Küçük Erkekler, Basketbol İl Birinciliği müsabakalarında karşı karşıya geldi. İkinci kez eşiyle karşılaşan Hüseyin Yazar'ın çalıştırdığı okul takımı, Hatice Yazar'ın çalıştırdığı takımı 6 sayı farkla yenerek, 4'lü finale yükseldi. 

Zonguldak Canpolat Pamay Spor Salonu'nda gerçekleştirilen İl Milli Eğitim Müdürlüğü Küçük Erkekler Basketbol İl Birinciliği müsabakalarında B grubunun birincisi Hatice Yazar'ın çalıştırdığı Ufuk Koleji ile A Grubu'nun ikincisi Hüseyin Yazar'ın çalıştırdığı Yayla İlköğretim Okulları karşı karşıya geldi. Karı koca olan iki takımın antrenörleri maçı kazanmak için ise ellerinden geleni yaptılar. Heyecanlı ve sinirli oldukları gözlemlenen antrenörler, aldıkları molalarda ise sert bir dille oyuncularını uyardılar.  Çekişmeli geçen müsabakada, Hüseyin Yazar'ın takımı, rakibini 22-16 yenerek 4'lü finale katılmaya hak kazandı. Her iki takımın oyuncuları ve antrenörleri birbirlerini tebrik ve teskin etti. Dörtlü finale yükselmenin sevincini yaşayan Hüseyin Yazar, "Bugün karşılaştığımız, Ufuk Koleji'nin antrenörü, eşim olur. Eşimin takımı, grup birincisiydi. Biz ise grup ikincisiydik. Çapraz eşleşmede rakip olduk. Yenilenin eleneceği bir maçtı. Her iki ta kımda da büyük emeğimiz var. Bu maç ta güzel bir müsabaka oldu. Biz kazan dık. Eşim adına üzülüyorum, çünkü hayat arkadaşım" dedi. 
Soyunma odasında eşini tebrik eden Hatice Yazar ise, "Eşimi, tebrik ediyorum, güzel bir maçtı. Başarılı olanın her zaman, her yerde kazanacağına inanıyorum. Bizim dezavantajımız, 2 şube içerisinde bulunan sadece 30 erkek öğrenci içerisinden bu takımı çıkardık. Hocam bu yönden çok şanslıydı. 7-8 şubesinden bu takımı çıkardı. Yinede çok çekişmeli bir maç tı. Benim için gerçekten güzel bir maç oldu. Kazandılar, tekrar kutluyorum. Eşim benim adıma üzülüyor ama bende onun adına seviniyorum" diyerek duygularını dile getirdi. 2000 yılında evlenen çiftin ilk kez İlköğretim Okulları Yıldız Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda karşı karşıya geldikleri ve bu maçı da Hüseyin Yazar'ın çalıştırdığı takımın 5 sayı farkla kazandığı öğrenildi.