Türkiye Eskrim Federasyonu (TEF) 2021-2022 yılı faaliyet programında yer alan U10-U12-U14 Kılıç Açık Turnuvası, Manavgat Mehmet Akif Ersoy Spor Salonu'nda 3-4 Şubat tarihlerinde gerçekleşti.

Turnuvada Kdz. Ereğli Eskrim Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından Alya Nehir ÖZOĞUL U12 Kızlar Kılıçta Gümüş Madalya, U12 Erkekler Kılıçta ise Efe Nuri DEMİRTAŞ Bronz madalya aldılar.

İki gün süren turnuvaya Adıyaman, Ankara, Bartın, Bolu, Bursa, Edirne, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kocaeli, Malatya, Manisa, Sivas, Van ve Zonguldak olmak üzere Türkiye'nin 17 ilinden ve Özbekistan ile İran'dan toplam 333 sporcu piste çıkıp madalya için mücadele etti. Turnuvada dereceye giren sporcular madalyalarını; TEF Başkan Yrd.  Abdurrahman Karataş, TEF Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bilgehan Baydil, TEF Teknik Kurul Üyesi Ali Yasin Bayram, Müsabaka Gözlemcisi Uluslararası Hakem Abdussamet Arslan ve MHK Üyesi Uluslararası Hakem Osman Tansu Tanaçan'ın elinden aldı.

Kulüp Başkanı Murat ERGİN yaptığı açıklamada şunları ifade etti.           

" Manavgat’ta düzenlenen Açık Kılıç turnuvasında madalya alan sporcularımızı, ailelerini ve Antrenörümüz Furkan UNUTAN’ı tebrik ederim. Başarılarının artarak devam etmesini dilerim. Bunun yanında şunu da belirtmek isterim ki; kulüp olarak kısıtlı imkanlarımız olmasına rağmen, hiç bir fedakarlıktan kaçınmayıp kendi imkanlarını zorlayarak, turnuvalara katılmamızı sağlayan sporcu velilerimize ayrıca teşekkür ederim."