1982 yılından itibaren günümüze kadar süregelen Geleneksel Site Dostluk Turnuvası, 2 yıl aranın ardından tekrar başlıyor. Spor kamuoyu tarafından büyük ilgi gören turnuvaya katılımın yoğun olması bekleniyor.
Turnuva organizatörü Resul Kumaş'ın idaresinde 1 Haziran 2012 tarihinde başlayacak 19'uncu Site Dostluk Turnuvası'na bu kez Fener Sahası ev sahipliği yapacak. Bin lira para ödüllü olan turnuvaya başvurular 25 Mayıs 2012 tarihinde başlayacak.
Her şey Dostluk İçin sloganı altında turnuvanın düzenlediği belirten organizatör Resul Kumaş, Geleneği devam ettirmek için tekrar turnuvayı düzenledik. Geçen sezon Türkiye Futbol Federasyonu'nun hayata geçirdiği yaş sınırı nedeniyle çoğu futbolcu mağdur oldu. Bu nedenle Zonguldak'taki futbolcuların yoğun istekleriyle bu 19'uncu Site Dostluk Turnuvası'nı düzenliyoruz. Efsane 2 yıl aranın ardından kaldığı yerden devam edecek dedi.
Kumaş, turnuvanın statüsü hakkında da şunları söyledi;
Turnuvada beynelminel futbol oyun kuralları geçerlidir. (Ofsayt hariç). Maçlar 8 oyuncu ile oynanır. 6 oyuncu ile başlar, sonra gelen dahil olur. 5 oyuncu ile başlamaz. Maçlarda 4 futbolcu değiştirme hakkı vardır. Oyundan çıkan futbolcu tekrar oyuna giremez. Maçlar 35 dakika 2 devre oynanacaktır. (5 dakika dinlenme). Listelere sonradan yazılan futbolcu için 20 TL komiteye verilecek. Turnuvada bir takımda oynayan futbolcu başka takımda oynayamaz. 2'nci oynadığı takım hükmen mağlup ilan edilir. Katılan takımın forması olması mecburidir. Katılan takım maç olduğu gün 15 dakika önce hazır durumda bulunmalı, maçlar tam saatinde başlayacaktır. Kırmızı kart gören futbolcu yaptığı davranışlara göre ceza alacaktır. Centilmence davranırsa alacağı cezadan düşecektir. Af bile olabilir. Mazeretsiz bir maça çıkmayan ihraç edilecektir. Turnuvada ilk tur lig, 2'nci tur ise, eleme usulü oynanacaktır. Lig 3'üncü bitiren takımlardan gerek duyulduğu zaman eleme maçları yaptırılarak final grubuna alınacaktır. Eleme grubunda beraberlik halinde doğrudan penaltı atışları yapılacaktır. Kazanan bir üst tura çıkacaktır. Bir maça aynı renk forma ile çıkılacaksa, tura atışı yapılacak kaybeden yelek giyecektir. Maçlarda santra yapılırken doğrudan gol atılamaz. Her maç öncesi komiteden liste alıp maçta oynayacak futbolcuların adı-soyadı yazılıp komiteye verilecektir. Her takım kendi ısınmak için topunu temin etmek durumundadır. Komiteden top istenmeyecektir. Tertip Komitesi'ne 7 takım idarecilerinden yönetici alınacaktır. Her takım, takım idarecisi yazmalıdır. Bu top oynayan da olabilir. Turnuva maçları her gün oynanacaktır. Hafta içi 17.00'de başlayacak, hafta sonları ise komitenin belirleyeceği saatlerde oynanacaktır.
SPOR VE SİYASET
DÜNYASINDAN MİSAFİRLER VARDI
Geçtiğimiz senelerde yapılan Site Dostluk Turnuvası'nda spor ve siyaset dünyasından birçok ünlü misafirlerde açılışta yer aldı.
2006 yılında yapılan turnuvanın açılışı dönemin Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak tarafından yapılmıştı.
2009 yılındaki Site Dostluk Turnuvası'nın açılışı ise, eski milli futbolcu ve Avrupa gol kralı Tanju Çolak tarafından yapılmıştı.