Alaplı'da bir gurup ev hanımı, "konak mahallesi hanımlar spor" adlı voleybol takımı kurdu.

Alaplı'da 10 ev hanımı 2 yıl önce boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla "Konak mahallesi hanımlar spor" adını verdikleri voleybol takımını kurdu. Türk Polis Teşkilatının 168.kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde başlanan voleybol turnuvasında, Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğünden oluşan polislerle gösteri maçı yapan ev hanımları maçı 2-0 kazandı.

Ev hanımı Şerife Avlar, gazetecilere yaptığı açıklamada, ev hanımları olarak boş zamanlarını spor yaparak değerlendirmek amacıyla voleybol takımı kurduklarını söyledi. Tüm ev hanımlarının evlerinde oturmak yerine spor yapmalarını tavsiye ettiğini ifade eden Avlar, şunları söyledi;
"2 sene önce ev hanımları olarak bir gurup oluşturarak voleybol takımı kurduk. Kapalı spor salonda haftada 2 gün voleybol oynamaya başladık. Takımımızda sadece ev hanımları bulunmaktadır. Bu işe başlarken kimseden yardım almadık. Ev işlerinden arta kalan zamanlarımızı spor yaparak değerlendirmek amacıyla böyle bir çalışma başlattık. Tamamen amatörce yapıyoruz. Turnuvalara katılmak istedik ancak kurum olmadığımız için kabul edilmedik. İlçemizde bütün ev hanımları spor yapabilir. Yeni takımlar kurarak burada turnuvalar yapabiliriz. Bizden heveslenip genç bayanlarda bizimle birlikte başladılar. İlçemizde ev hanımlarını yapabileceği bir şeyler olmadığı için sporsal aktiviteler daha faydalı oluyor. Böyle, böyle tüm ev hanımlarını spora yönlendirmeyi hedefliyoruz. En büyük sorunumuz spor salonumuzun ısıtması olmamızıdır. Bize evinizde oturun diyenler bile oldu. Ancak biz yılmadan yolumuza devem ediyoruz.