Voleybola büyük önem veren ve ilçe genelinde yetenekli oyuncuları bir araya toplayan TED Kdz.Ereğli Koleji Spor Kulübü iki kategoride iki Türkiye ikinciliğini Kdz.Ereğli'ye getirmeyi başardı. Yetenekli oyuncuları ülke sporuna katma heyecanı yaşayan TED Koleji Spor Kulübü hedefini Türkiye şampiyonluğu olarak belirledi.

TED Koleji Spor Kulübü 2009-2010 eğitim ve öğretim yılının ardından başarılarına iki önemli ilave daha yaptı. Afyon'da ve Ankara'da düzenlenen Türkiye Şampiyonalarında finale çıkma başarısı gösteren TED Koleji Spor Kulübü iki Türkiye ikinciliğini Zonguldak'a getirmeyi başardı.

AFYON'DA İLK BAŞARI

Zonguldak il birincisi olarak Çankırı'da yapılan grup maçlarına katılan ve grup birincisi olarak finallere katılmaya hak kazanan Kdz. Ereğli TED Koleji Yıldız Voleybol takımı, finalde İstanbul birincisine 3-0 yenilerek ikincilikle yetinmek zorunda kaldı. Afyonkarahisar'da 26-30 Nisan 2010 tarihleri arasında yapılan Türkiye Yıldız Voleybol Şampiyonası'nda tüm maçlarını kazanarak grup birincisi olarak finale çıkan  Kdz. Ereğli TED Koleji Yıldız Voleybol takımı heyecanını aşamadı ve maçı kaybetti. Kdz. Ereğli'den finallere giden seyircilerin de büyük desteğiyle finale çıkan ve Türkiye ikincisi olan TED'in voleybol takımının elde ettiği büyük başarı alkışlandı.

FİNALDE GALATASARAY'A ELENDİ

Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından düzenlenen Yaş Kategorisi final maçları Ankara Başkent Voleybol Salonunda 15-20 Haziran 2010 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Altınyurt, Fenerbahçe, Galatasaray, İstanbul Büyükşehir Belediye, Halkbank, TED Kolejliler, SGK, Ziraat Bankası, Arkas, Konak Belediyesi, Bosch, Tofaş, TED Kdz.Ereğli Kolejliler Spor Kulübü, Elazığ Maliye, Konya DSİ ve Kayseri Melikgazi'nin katıldığı şampiyona da ilk 4'e TED Kdz.Ereğli Kolejliler Spor Kulübü, Bursa Bocsh, TED Ankara Kolejliler ile Galatasaray takımları kalmayı başardı. Yarı final maçında TED Kdz.Ereğli Kolejliler Spor Kulübü, geçen yılın şampiyonu Bursa Bocsh'u nefesleri kesen mücadelede devirmeyi başardı ve adını finale yazdırdı.
Ankara TED Kolejliler Spor Kulübü'nü yenen Galatasaray ile karşı karşıya gelen final maçına çok iyi başlayan TED Kdz.Ereğli Kolejliler Spor Kulübü ilk seti 25-19 almayı başardı. Diğer setleri 25-23, 25-21 ve 25-19 kaybederek sahadan 3-1 mağlubiyetle ayrıldı ve Türkiye ikinciliğinde kaldı. TED'in Ödülünü Ankara Voleybol İl Temsilcisi Ömer Ünal düzenlenen törenle vermişti.

VOLEYBOLCU YETİŞTİRİYOR

Antrenör Berkan Yusuf Durak, beş sene önce hayata geçirdikleri bir proje kapsamında, geleceğin sporcularını yetiştirmek adına çalışmalara başladıklarını ve TED bünyesinde başlatılan bu çalışmaları zaman içine Ereğli genelindeki ilköğretim okullarına da yaydıklarını kaydederek; "Bu zaman zarfı içinde Ereğli'deki tüm ilköğretim okullarını dolaştık ve kabiliyetli çocuklarımız arasında bir seçim yaptık.
Bu sporculardan da voleybol ekipleri oluşturmaya başladık. Okulumuzdaki öğrencilerle de beş sene önce bir başlangıç yaptık. Çalışa çalışa bu noktaya geldik. Kentimizdeki diğer ekiplerimizle de farklı kategorilerde maçlara gidiyoruz. Şu anda da 120 öğrenciyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. TED Koleji Spor Kulübümüz var. Bu kulüpte tüm öğrencilerimiz alt yapı takımlarında oynuyor. Onların daha iyi gelişmesi için 3. ligde bir takım kurduk. Hedefimiz öğrencilerimizi 3. ligde oynatmak tecrübe kazandırmak Türkiye'de şampiyon olup dünya şampiyonasına katılmak" dedi.

Afyon'da final maçlarını da izleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Kdz.Ereğli'ye iki Türkiye İkinciliğini getiren oyuncu ve antrenörlere çeşitli hediyeler vererek teşekkür etti.

Erdemir Genel Müdür Yardımcısı Samim Şaylan'da ziyarette antrenör ve oyuncular ile yakından ilgilendi ve başarılarından ötürü kendilerini kutladı. Çeşitli hediyeler veren ve turnuva ile ilgili bilgiler alan Şaylan'a Erdemir Kurumsal İletişim ve Sosyal Hizmetler Müdürü Gülşin Yöney'de eşlik etti.

AKP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin ve AKP'li bazı meclis üyeleri TED Kdz.Ereğli Kolejine giderek başarıyı paylaştı ve Kdz.Ereğli'ye getirilen iki başarıdan ötürü emeği geçenlere kutladı.