Türkiye Voleybol Federasyonu'nun (TVF) düzenlediği ve Zonguldak'ın ev sahipliğini yapacağı 2'nci Voleybol Ligi'ne terfi şampiyonası yarın başlıyor. Şampiyonada mücadele edecek olan Ankara Sultanspor, çok iddialı. Antrenör Ali Taci Gerçek, "Bu yıl olduğu gibi geçtiğimiz yıl da finallere kadar yükselmiştik. Fakat şanssız bir şekilde elenmiştik. Bu kez çok iddialıyız. Kadromuzu da ona göre kurduk. 2.Lig özlemimizi gidermek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bizi düşündüren salon zemininin ahşap parke olması... Çünkü sezon boyunca maçlarımızı ve antrenmanlarımızı farklı zeminde yapmıştık. Yine de hiç korkumuz yok. Zaten buraya şampiyonaya 2 gün kala geldik ki maçlarımızı oynayacağımız ahşap parke zeminde antrenman yapabilelim. Şunu da söylemek istiyorum. Buraya kadar gelmişken hiçbir şey 2. Lige çıkmamıza engel olamaz. Kadromuz gerçekten çok kaliteli ve 2. Lige çıkmaya müsait. Tek hedefimiz 2. Lige çıkmak" dedi.
FİKSTÜR ÇEKİLDİ
Zonguldak'ta 4 takımın mücadele edeceği grupta, fikstür çekimini gerçekleştirdi. 16 Nisan'da start alacak olan terfi şampiyonasında, ilk maçta saat 15.00'te İstanbul ESspor ile Mersin Tarsus Belediyespor arasında oynanacak. Aynı gün saat 17.00'de Ankara Sultanspor ile İzmir Gelişim Koleji karşılaşacak. Şampiyonada, 2 ve 3'üncü günün programı şöyle;
2.GÜN
Saat 15.00-Canpolat Pamay Salonu: İzmir Gelişim Koleji-İstanbul Es Spor
Saat 17.00-Canpolat Pamay Salonu: Mersin Tarsus Belediyespor-Ankara Sultanspor
3.GÜN
Saat 15.00-Canpolat Pamay Salonu: İstanbul Es Spor-Ankara Sultanspor
Saat 17.00-Canpolat Pamal Salonu: İzmir Gelişim Koleji-Mersin Tarsus Belediyespor
Öte yandan, 3. Lig'deki temsilcimiz Ereğli TED Koleji, 16-18 Nisan tarihleri arasında Ankara'da 2. Lige terfi için mücadele edecek. Temsilcimizin yer aldığı grupta, Bursa Yenişehir Belediyesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Ordu Fatsa Denizcilik takımları yer alıyor.