Kdz. Ereğli'ye bağlı Ruşanlar köyü'nde 16 Haziran'da başlayan 1.Sevgi Barış Dostluk Futbol Turnuvası final maçı ile sona erdi. Toplam 14 takımın katıldığı toplam 54 ayrı futbol maçına sahne olan turnuvada Pazar günü 3.'lük 4.'lük ve final maçı oynandı.
Kadınların da büyük ilgi gösterdiği 7'den 70'e kalabalık bir izleyici önünde oynanan karşılaşmaları Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Ereğli Önceki Dönem Belediye Başkanı Murat Sesli, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Sertan Kuzu, Ereğli Devlet Hastanesi Spor Külübü Başkanı Recep Erdoğan,İş Adamı Arslan Keleş'in de aralarında bulunduğu çok sayıda tanınmış sima izledi.
14 takımın katıldığı Ruşenler köyü Sevgi Barış Dostluk Futbol Turnuvası'nın finalinde Yaraşlı ile Gebe köyü takımları karşı karşıya geldi.12.dakikada Hasan'ın attığı golle öne geçen Gebe köyü futbol takımı, devreye de bu golün üstünlüğü ile girdi.
Maçın 2.yarısında heyecan daha da arttı. Herkes 72.dakikada Gebe köyü adına Ahmet'in 2.golü atmasıyla maç burada bitti diye düşünürken turnuva boyunca geri dönüşlerine alışılan Yaraşlı 80 ve 82.dakikalarda Taner ve Oğuzhan'ın golleri ile skoru bir anda 2-2'ye getirdi. Bu kez herkes, Maç uzar.derken 90+2'de Gebe takımına şampiyonluğu getiren gölü Gökhan attı, golle maçın bitimi bir oldu.
BÜYÜK SEVİNÇ YAŞADILAR
Turnuvanın şampiyonu olan Gebe köyü takımı karşılaşma sonrası büyük sevinç yaşadı. Kupasını Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın elinden alan Gebe köyü oyuncuları hediyeleri olan koç ile sahada tur attı.
Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, turnuva da mücadele eden tüm takımları kutlarken, turnuvanın yapıldığı sahanın düzenlemesi ve çevresinin tel örgülerle çevrilmesi içinde söz verdi.

3.LÜK KETENCİLERİN OLDU
Ruşenler köyündeki 1.Sevgi, Barış, Dostluk turnuvasında final maçında Gebe köyüne 3-2 mağlup olan Yaraşlı 2.olurken, turnuvanın 3.'sü normal süresi 2-2 biten maçta penaltılar sonucu Ruşanlar'ı 7-6 yenen Ketenciler köyü oldu.
Turnuvanın sonunda ilk 4 dereceyi alan takımlara kupa, tüm takımlara ise plaket takdiminde bulunuldu. Ayrıca, en centilmen olan Ruşenler ve turnuvanın takım gol kralı da ödüllendirildi.

BAKAN'DAN TEŞEKKÜR AÇIKLAMASI
Ruşenler köyündeki 1.Sevgi, Barış, Dostluk turnuvasını düzenleyen komitenin başkanlığını yapan Ereğli Belediye Meclis Üyesi ve Spor Adamı Necat Bakan, komite de birlikte görev yaptığı, Zeki Erkez, Recep Erdoğan, Rıfat Acar, Hikmet Erlat'a teşekkür ederek başladığı açıklamasında, Bu turnuva her şeyi ile anılarda güzel izler bırakacak şekilde, adına yakışır ve başladığı gibi sorunsuz biten bir organizasyon oldu. Herkesin ciddi özverileri ile final maçı ile turnuvayı tamamlamak bizi mutlu eden en güzel şey. Başta sayın belediye başkanımız olmak üzere bizleri onurlandıran herkese teşekkür ediyorum dedi.