Bu yazı dizisindeki DYP’nin adayı Doç. Dr. Nadir Kaya’dan bahsetmeden geçemeyeceğiz. Dç. Kaya, Ereğli için mega projeleri ortaya koyan aday oldu. Ereğli sahil bandında bir tramvay çalışması çok katlı iş merkezleri modern pazaryeri projelerini anlatırken DYP adayı Kaya, bu arada seçmenlerinin sağlık sorunlarıyla da yakından ilgilendi. Seçim bürolarında kimi zaman hasta muayene ederek şifa dağıttı. DYP’nin Jaguar olarak tanıttığı Dç. Kaya’yı yakından tanıyanlar kendisine büyük sempati beslediler. Akıllarına sürek olarak  “neden DYP’den geldi” dediler. İktidar Partisi ile bu projeleri başaracağını söyleyen Kaya’nın seviyeli seçim çalışmalarına, burun kıvıranlar hayalci diyenlerde vardı. Ancak bu değerlendirmeyi yapanların çoğu bilinç altında belki de ‘Keşke Kaya’yı bizim partiye aday gösterseydik’ diyorlardı.. DYP’nin içindeki kavgadan dolayı Kaya’ya şans vermeyenler oylarını Cöbekoğlu’nun alternatifi olarak gösterilen ANAP adayı Halil Posbıyık’a verdiler.

DYP’daki iç çekişme DSP’de adaya gösterilen tepki hep ANAP’a yaradı. Fire vermeden oy oranını artıran tek parti Refah Partisi oldu. RP’nin öğretmen-işadamı adayı Fazlı Erdoğan’ın seçim çalışmaları gövde gösterilerine dönüşürken Erdoğan’ın seçimi kazanacağına inananların sayısı da artmaya başladı. Fazlı Erdoğan’ın sevilen kişiliği ve özellikle Atatürk konusundaki olumlu görüşleri RP’ye oy vermeyecek bazı kitleler üzerindeki farklı etki yaptı. Laik Cumhuriyet’e karşı olduğunu söyleyen Refah Partisinin Atatürk’e toz kondurmayan adayı çelişki olarak değerlendirilse bile Erdoğan, akıl dolu bilinçli çalışmalarıyla partisine büyük oy kazandırdı.

JANDARMA EV SAHİPLİĞİ YAPTI JANDARMA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

20 yıllık belediyecilik deneyimi ile Ereğli’de çok geniş kesimlerle olan ilişkileriyle seçime asılan SHP adayı Ruhi Cöbekoğlu, her biri büyük değer olan meclis üye adaylarıyla birlikte son dönemde tüm ağırlığını kahve toplantılarına verdi. Bu toplantılara genel olarak diğer partilerin ağır topları olarak gözüken kişileri de götüren ve halka tanıtan SHP’liler, aleyhlerine yapılan bazı yayınların seçmen tabanında kendi lehlerinde kamuoyu yarattığından oldukça memnun gözüküyorlardı. Israrlı ‘Yalansız talansız yönetim’ diyen SHP’liler Cöbekoğlu’nun dürüstlüğünü, adaylarının en büyük meziyeti olarak lanse etmeye devam ettiler.

İlçenin en tanınmış avukatlarından olan ve 12 Eylül öncesi Belediye Meclis Üyeliği görevinde de bulunan CHP adayı Özel Eroğlu çok yakın çalışma arkadaşlarıyla birlikte çarşı-Pazar dolaşarak yeniden siyasi hayata dönen CHP’nin tarihsel misyonunu anlatıp oy istedi. Eroğlu’nun alacağı her oyu ANAP hanesinde görenler bu konuya dikkat çektiler.

Çok yönlü abluka altındaki Cöbekoğlu seçimi kazanacağından emin bir biçimde daha önce çeşitli nedenlerle kırdığı bazı etkili isimlerle yeniden diyalog kurarken 26 Mart günü kamyon-otobüs-taksilerden oluşan konvoy, belediye önüne sıralandığında kamuoyu yoklamalarında SHP’yi 4 veya 5 gösterenlere adeta ‘Ben buradayım. Göreceğiz bakalım boyunuzun ölçüsünü’ diyen bir komutan edasıyla konvoyun başına geçti.

Eyüp Bektaş (Ekim 1995) – Ereğli ÖNDER