Zonguldak İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından liseler arasında düzenlenen basketbol şampiyonasında okulumuz erkek basketbol takımı Yıldırım Koleji Lisesi'ni 70-55 'lik skorla yenerek finale çıkmıştır.

23 Aralık 2010 Perşembe günü, Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü Spor Salonunda oynanan ve her iki okul öğrencilerin de yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmada TED Kdz. Ereğli Koleji Lisesi maça çok iyi bir başlangıç yaparak birinci periyodu 16-5, devreyi de 34-13 önde tamamlandı. 3. periyotta faul atışlarında zorlanan TED Kdz. Ereğli Koleji Kontrollü takım oyununu sürdürerek rakibinin üzerine baskı kurdu. Bu baskı karşısında Yıldırım Koleji Lisesi takımından 4 oyuncu 5 faul alarak maçı tamamladılar. 4. peryotta kontrolü tamamen eline alan TED Kdz. Ereğli Koleji Lisesi maçı 70-55 skorla kazanarak adını finale yazdırdı.
Bu galibiyetle TED Kdz. Ereğli Koleji Lisesi 27 Aralık ve 7 Ocak tarihleri arasında yapılacak olan Zonguldak İl Final Grubu'na çıkmayı garantiledi.
Takım Kadrosu: Yiğit MENDEŞ, Doğancan AK-SOY, Ozan KOÇAL, Kaan UZ, Cem DAĞLI, Atıl BADONOZ, Onur KOYUN, Yiğit Cenk KARADE-NİZ, Çağatay PATLAR, Can ÇEVİK, Furkan DE-MİRCAN, Burak VAROL, Mert ÖZTÜRK.