Kandilli'de düzenlenen voleybol turnuvasında Yenimahalle, Yayla, Madenci ve Kandilli Cemiyeti ilk 4'e girdi. Yarı final maçında Yenimahalle, Kandilli Cemiyeti'ni 3-0, Madenci İlköğretim'de Yayla Mahallesi'ni 3-2 geçerek adını finale yazdırdı.

Kandilli'de bulunan Kandilli Dayanışma Evi tarafından organizasyonu gerçekleştirilen, "2010 yılı voleybol bahar turnuvasında" ilk dörde giren takımlar belirlendi ve önceki akşam yarı final maçları oynandı.

YENİMAHALLE SET VERMEDİ
Turnuvayı lider olarak Yenimahallespor tamamlarken Yayla Mahallesi ikinci Madenci İlköğretim Okulu üçüncü ve Kandilli Cemiyeti dördüncü oldu. Salı günü akşamı Kandilli Basketbol Sahasında oynanan yarı final maçlarında grup lideri Yenimahallespor ile grup üçüncüsü Kandilli Cemiyeti karşı karşıya geldi. Oyuna hızlı başlayan Yenimahallespor, Cemiyet'in oyun kuramaması nedeniyle ilk seti kazanmayı bildi, ikinci set zaman zaman büyük çekişmelere sahne oldu. Servislerden peş peşe sayılar bulan Yenimahallespor bu seti de kazanarak durumu 2-0'a taşıdı. Üçüncü set ise adeta nefesleri kesti. Kıran kıran mücadele şeklinde geçen bu seti Yenimahallespor uzatmalarda 32-31 kazanarak durumu 3-0'a taşıdı ve finale çıkmayı başardı. Maç sonrası Yenimahallespor'da büyük sevinç yaşanırken turnuvanın favorileri arasında gösterilen Kandilli Cemiyeti'nde ise turnuvanın en kötü maçlarından birini çıkarmanın üzüntüsü yaşandı.

MADENCİ SÜRPRİZİ
Bu maçın hemen ardından ise Yayla Mahallesi ile son haftalarda büyük çıkış yakalayark adını ilk 4'e yazdıran Madenci İlköğretim Okulu arasında oynandı. Maça hızlı başlayan Yayla Mahallesi etkili oyununu ilk seti alarak gösterdi ikinci sette ise Madenci İlköğretim Okulu, Yayla Mahallesinin hatalarının da artması ile duruma dengeyi getirmeyi başardı, 1-1. Üçüncü set büyük çekişmeye sahne oldu uzatma bölümlerine geçilirken Yayla Mahallesi sert smaçlarla bu seti lehine çevirdi ve skoru 2-1'e taşıdı. Madenci İlköğretim Okulu ise dördüncü sette adeta rakibine nefes aldırmadı, zaman zaman nefeslerin tutulduğu ve basketbol stadını dolduran spor severlerin tezahüratları arasında Madenci İlköğretim 2-2'ye skoru taşıdı son sette Madenci İlköğretim peş peşe bulduğu sayılarla durumu 10-6'ya kadar getirdi, etkili blok yapan ve rakibinin hataları ile Madenci İlköğretim maçı kazandı ve adını Yenimahallespor'un ardından finale yazdırdı.
Büyük çekişme içerisinde geçen maçları çok sayıda spor severde izlerken Kandilli'de böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmanın bölge halkının ne kadar ilgi gösterdiğini de gözler önüne serdi.
Turnuvanın final ve üçüncülük dördüncülük maçı Çarşamba günü akşam Kandilli Stadında oynanacak. Siyasi parti ilçe başkanlarının da davet edildiği final maçları ve detaylarını Cuma günkü gazetemizde okuyabilirsiniz.