Kdz.Ereğli Belediye Meclisi'nin mart ayı oturumunda Kdz.Ereğli Belediyespor'un durumu da konuşuldu. Posbıyık, Kdz.Ereğli Belediyespor bünyesinde yer alan branşların yanı sıra ilçedeki amatör kulüplere ve yetenekli gençlere de katkı sağlamaya çalıştığını anlattı, Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Kdz.Ereğli Belediyespor'un başarısız olduğunu söyledi. AK Parti Grup Sözcüsü Mustafa Kumaş, futbol takımında Ereğlili çocukların oynaması gerektiğini dışarıdan gelen futbolculara verilen paralardan rahatsızlık duyduğunu dile getirdi, Kulüp Yönetiminde bulunan CHP'li Meclis Üyesi Sertan Kuzu, kulübün daha önceden kapatılması gerektiğini bir diğer CHP'li meclis üyesi Tarkan Adik de futbola bu kadar para yatırılmaması gerektiğini anlattı. İşte yaşananlar.

CHP'DEN ÖNERGE

Kdz.Ereğli Belediyespor bünyesinde faaliyet gösteren Oturarak Voleybol Takımı'nın lig şampiyonu olmasından ötürü ödüllendirilmesine yönelik CHP grubundan meclis başkanlığına verilen önerge kabul edildi.

"KULÜBÜN BÜTÇESİNİ KISALIM"

AK Parti Grubu Sözcüsü Mustafa Kumaş, futbol takımına 1 milyon liraya yakın para verildiğini ve takımın yerlerde sürüldüğüne değinerek, "Bireysel sporlara daha fazla destek verilerek futbol kulübünün bütçesinin kısalım diyorum. 500-600 Sporcumuza finansal destek vermemiz gerekiyor. Ereğli çocukları ile yola devam edelim. Dışarıdan gelen adamlara 1 trilyon veriliyor. Ben belediyenin Ereğli çocukları ile bir yere gelmesini istiyorum. Dışarıdan gelenlere bu para verilmesi zoruma gidiyor. Özümüze dönelim" dedi.

"NETİCELER BELLİ"

Kumaş'ın sözlerine katıldığını anlatan Posbıyık, "Bana 5 tane Ereğli versinler, yönetmek benim için zor değil belediyeyi yönetmek. Spor kulübünü yönetmek dünyanın en zor işi. Para da veriyoruz ama yerlerde sürünüyoruz. Halen geçmiş dönemden gelen hacizleri ödüyoruz, ayağa kalkamadık. Bu işi ben bilmiyorum diye dışarıda bir iş adamına teslim ettik. Ona rağmen neticeler belli ama bir tarafta göz ardı etmemek lazım. Toplumda en büyük talep futbola. Basket, voleybol seyircisine bakıyorsun ama futbol denilince koca bir şehir akın ediyor. Salon sporlarında çok başarılıyız. Aslanlar gibi sporcular yetişiyor. Ereğli Belediyespor inanılmaz bir durumda. Bütün spor kulüplerini bünyesinde topluyor. Gençliğe sahip çıkmamız lazım. Araba yetiştiremiyoruz, şaşkın vaziyetteyiz. Futbolu tenkit edenler para vermeyenler. Para vermeyenler tenkit ediyor, asıp, kesiyor" ifadelerine yer verdi.

"KULÜBÜ KAPATSAYDINIZ"

CHP'li Meclis Üyesi Sertan Kuzu da söz alarak Kumaş'ın söylemlerine yanıt verdi. Bundan önceki dönemde çok para harcandığını anlatan Kuzu, "İnsanlarda beklenti yaratıldı. Keşke kulübü kapatsaydınız da biz de uğraşmak zorunda kalmasaydık. Kulübü aldığımızda eksi 200 bin lira ile aldık. Aktarılan para 990 bin lira. Salon sporlarına yardım aktarıldı. Biz elimizden geldiği kadar takıma katkı sağlamaya çalışıyoruz. Ligde ikinci de olsan on ikinci de olsan fark etmiyor. Arz talep ilişkisinden kaynaklanıyor. Keşke daha önce meclise önerge verip kulübü kapatsaydınız salon sporlarına yönelseydik" dedi.

11 SENEDE 43 TRİLYON

CHP'li Meclis Üyesi Tarkan Adik de konuşmasında, şunları söyledi: "11 senedir 43 trilyon para harcanmış, ortada. Takımı 3. lige çıkarsak daha fazla maliyet. Kararlı bir önlem almalıyız. 43-45 trilyonluk para ile burada yüzme havuzu salon sporlarından, basket sahaları yapsaydık. Heykelimizi dikmişlerdi. Bu kadar parayı buraya yatırmaya gerek yok"

POSIYIK DEVREYE GİRDİ

Posbıyık da AK Parti ve CHP'li meclis üyeleri içerisinde spordan anlayan isimlerin bir araya gelerek bu süreçle ilgili bir adım atması gerektiğini belirterek, "Sporu biliyorsunuz anlıyorsunuz ifade ediyorsunuz. Bir araya gelin bu durumla ilgili bir çalışma yapın ve meclise getirin" dedi.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)