Zonguldak'ta İlköğretim Okullarıarası Yıldızlar Futbol İl Birinciliği, 16 Kasım'da başlıyor. Lig Heyeti, yaptığı toplantıda, grupları ve ilk hafta maçlarını belirledi.
İl Okul Futbol Koordinatörü Turan Altıntaş, yaptığı açıklamada şunları söyledi;
"İlköğretim kurumlarında öğrenim gören 1996-1997 doğumlu öğrenciler müsabakalara katılabilir. Yıldız erkeklerde oyun süresi mahalli-grupta 2x30 dakika-yarı final-Türkiye 1 liginde 2x 30 dakikadır.  Müsabakalara katılan okullar, lisanslarını ve birer adet maç topunu maçlarından yarım saat önce saha komiserine teslim edecekler. Hava ve saha koşullarına göre fikstürde değişiklik yapılabilir.
Bu değişiklikler Lig Heyeti tarafından okullara önceden bildirilecek. Kilimli Grubu ve A Grubu'nda ilk iki, B ve C Grubu'nda ilk sırayı alan takımlar final müsabakalarına katılacak. Normal süreleri beraberlikle tamamlanan müsabakaların sonunda doğrudan penaltı atışlarına gidilecek. 2007-2008 öğretim yılı ilköğretim kurumlan ve ortaöğretim kurumları spor yarışmaları programı Bakanlık makamının 10.09.2007 tarihli ve 353 sayılı onayın 21'inci maddesi gereği; Beden eğitimi öğretmenlerinin veya okul öğretmenlerinin dışında o spor branşında uzmanlaşmış kişilerin okul takımı ve sporcularını çalıştıra bilmeleri için bu kişilerin çalıştırıcılık (antrenörlük) belgesine sahip olmaları ayrıca sabıka kaydı belgesi eklenerek (yeni tarihli) ilgili okul müdürlüğünce çalıştırıcılık yapmaları teklif edilerek (İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü) Valilik /Kaymakamlık olurunun alınması gerekiyor.  Bu esaslara uymayan kişilerin okul takımı ve sporcularını çalıştırmaları mümkün olmayacaktır.
Bu olur her öğretim yılı yenilenecektir. Bu durumda olanların okulun diğer öğretmenlerinin uymaları gereken kılık kıyafet esaslarına göre hareket etmeleri gerekir.
Final grupları 2009-2010 eğitim öğretim yılı başında Lig Heyeti'nin almış olduğu karar doğrultusunda eleme usulü oynanacaktır. Sonuç bildirim tarihi 10 Şubat 2010. Yarışma merkezi Niğde'dir. Lig Heyeti olarak tüm takımlara başarılar dileriz."

Merkez grupları ve ilk maçlar şöyle:

A GRUBU:
Yayla İlköğretim Okulu, Mimar Sinan İlköğretim Okulu, Üzülmez İlköğretim Okulu, Kozlu İlköğretim Okulu, Arslan Zeki Demirci İlköğretim Okulu.
İLK MAÇLAR:
Yayla İlköğretim Okulu-Kozlu İlköğretim Okulu.
Mimar Sinan İlköğretim Okulu-Üzülmez İlköğretim Okulu.
Arslan Zeki Demirci İlköğretim Okulu (BAY)
 
B GRUBU:
Ahmet Erdoğan İlköğretim Okulu, Mithatpaşa Pfizer 50.Yıl İlköğretim Okulu, Anıl Cömert İlköğretim Okulu, Kozlu Cengiz Topel İlköğretim Okulu.
İLK MAÇLAR:
Ahmet Erdoğan İlköğretim Okulu-Kozlu Cengiz Topel İlköğretim Okulu
Mithatpaşa Pfizer 50.Yıl İlköğretim Okulu-Anıl Cömert İlköğretim Okulu.
C GRUBU:
Karaelmas İlköğretim Okulu, Merkez Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Kozlu İlköğretim Okulu, Zonguldak İlköğretim Okulu.
İLK MAÇLAR:
Karaelmas İlköğretim Okulu-Zonguldak İlköğretim Okulu
Merkez Cumhuriyet İlköğretim Okulu-Kozlu Cumhuriyet İlköğretim Okulu
KİLİMLİ GRUBU:
Işıkveren İlköğretim Okulu, Gelik İlköğretim Okulu, Ziya Gökalp İlköğretim Okulu, Kilimli 100.Yıl İlköğretim Okulu, Gelik Ayiçi İlköğretim Okulu.
İLK MAÇLAR:
Işıkveren İlköğretim Okulu-Kilimli 100.Yıl İlköğretim Okulu
Gelik İlköğretim Okulu-Ziya Gökalp İlköğretim Okulu.
Gelik Ayiçi İlköğretim Okulu (BAY)