Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından Herkes İçin Futbol programı kapsamında düzenlenen “Ülker Futbol Köyleri” etkinliği, bu yıl 26 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında Zonguldak’ta yapılacak.

Sakarya, Zonguldak, Sinop, Kütahya, Malatya, Trabzon ve Erzinca’da düzenlenecek “Futbol Köyleri”nde ilk dönem 5 Temmuz'da başladı. İkinci dönemi 26 Temmuz'da başlayacak olan 10'ar günlük iki kamp devresinde çocuklar futbolun yanı sıra satranç, fair-play, çevre bilinci ve kişisel gelişim eğitimleri alacak.

Futbol Köyü projesi, çocukların futbol yeteneklerini geliştirmenin ötesinde, kardeşlik, centilmenlik ve dayanışma ruhunu keşfetmelerini sağlamayı hedefliyor. Bu nedenle “Futbol Köyü”nde tüm eğitimler ve aktiviteler titizlikle gerçekleştiriliyor. TFF antrenörleri, HİF Futbol sorumluları, il antrenörleri ve futbol okulları koordinatörleri eşliğinde çalışan 12 yaşındaki sporcular, kamp süresince kendilerine gösterilen ilgi ve eğlenceli program sayesinde köye kolayca adapte oluyor. TFF Herkes İçin Futbol Müdürü Zuhal Şeker, “İlkini Haziran 2007'de Van'da gerçekleşen Futbol Köyleri'ni üçüncü yılda da TFF ile düzenliyor olmaktan dolayı mutluyuz. Bu köylerin katılımcıları olan çocukların birçoğu hayatlarında ilk kez ailelerinden, evlerinden ayrılıyorlar. Burada da farklı illerden gelen yaşıtları ile tanışma kaynaşma fırsatı buluyorlar. Bu deneyimin, bu kaynaşmanın çocukların sosyal gelişimine çok büyük katkısı olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Zonguldak’ta 26 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında Bakacakkadı 100. Yıl Atatürk Hizmet Köyü’nde yapılacak olan etkinlikte çocuklara verilecek eğitimlerle kişisel gelişimlerini destekleyerek futbol becerilerini yükseltmenin yanı sıra iyi birer sporcu ve taraftar olmayı da öğrenmeleri hedefleniyor. Eğitim amaçlı toplantıya, TFF’den yetkililer katılacak.

Zonguldak İl Okul Futbol Koordinatörü Turan Altıntaş, “Futbol Köyü ile Türkiye’nin farklı yörelerinden pek çok çocuk bir araya gelme fırsatı bulacak. Bu organizasyonla amacımız eğitimlerle çocukların futbol yeteneklerini geliştirmenin ötesinde, kardeşlik, centilmenlik ve dayanışma ruhunu da keşfetmeleridir” dedi.