Ereğli Belediyespor Yaz Futbol Okulu, 70 sporcunun katılımıyla start aldı. Beyçayırı Sahası’nda verilmeye başlanan eğitimler kapsamında önce Yaz Futbol Okulu’na katılan sporculara, Ereğli Belediyespor Altyapı Sorumlusu ve Yaz Futbol Okulu Antrenörü Faruk Varlık tarafından dengeli beslenme, dinlenme, antrenman saatlerine uygun davranma konusunda bazı uyarılarda bulunuldu. Ardından gruplara ayrılan kursiyer sporcular futbol eğitimine başladı.
Yaz Futbol Okulu ile ilgili olarak bilgi veren Ereğli Belediyespor Altyapı Sorumlusu ve Yaz Futbol Okulu Antrenörü Faruk Varlık, 13 yıldır yaz futbol okulları tertiplediklerini söyledi. Kurs başlangıcında çoğunlukla 30-40 kursiyer sporcu ile başlayan eğitimlerde sporcu sayısının 100’ü aştığını ifade eden Varlık, “Yine bu yılki yaz okulumuza da yoğun bir talep var. 70’i aşkın öğrencimiz ve 70’ten fazla da kayıt bekleyen var. Çalışmalarımız 21 gün sürecek. Salı, Çarşamba ve Perşembe olmak üzere haftada üç gün verilecek kursta, teknik-taktik, dengeli beslenme, bir futbolcu olabilmek için temel gereksinimleri bu eğitimlerde vereceğiz. Bu Yaz Okulu’nda başarılı bulduğumuz öğrencilerimizi de kulübümüzün U-13 takımı, altyapısında değerlendirmek üzere yanımıza alacağız.
Yaz Okulumuz bittikten sonra, talep olduğu takdirde Kış Okulu da açmayı planlıyoruz. Ailelerin çocuklarını kendi elleri ile buraya getirmeleri bizlere ileriye dönük umut vaat ediyor.
Diliyoruz ki en iyi şekilde kursumuzu tamamlayabiliriz” dedi. Yaz Futbol Okulu’nun ilk gününde çocuklarını kursa getiren aileler de saha kenarından çocuklarını izledi.
Yaz Futbol Okulu’nda futbolcu adaylarına Kulüp Antrenörleri Faruk Varlık, İlker Bozkurt, Tunç Asker Cangüder ve İsmail Kaya tarafından eğitim veriliyor.