Kdz.Ereğli’de yetişen Orhan Şam ve Berkan Ercan Fenerbahçe’ye, Muhammet Demir Gaziantepspor’a transfer oldu, yine Fenerbahçe 15 yaş altı Futbol Takımını şampiyon yapma başarısı gösteren Taner Sivrikaya gururumuz oldu. Alt yapı hocaları olan, yetenekli sporcular çıkaran Kdz.Ereğli’de spor dibe vurdu.

Kdz.Ereğli’de futbol dibe vururken hiçbir olumlu gelişmenin hiçbir olumlu adımın atılmaması spor kamuoyunda, “çöküşün en büyük nedeni” olarak gösteriliyor.
Bugünlerde ise gurur duyabileceğimiz övünebileceğimiz gelişmelere Kdz.Ereğli’de yetişen sporcular damgasını vuruyor. Bilindiği gibi Erdemirspor’da yetişip Gençlerbirliği’ne ve daha sonra da bu yıl Fenerbahçe’ye transfer edilen 1986 doğumlu Orhan Şam transferin ön gözde isimlerinden biri oldu, yaygın basında da haberleri geniş yer buldu. Kdz.Ereğli Belediyespor’dan Bursaspor’a oradan da Gaziantepspor’a transfer olan yine U-19 Milli Takım kaptanlığı görevini de üstlenen 1992 doğumlu Muhammet Demir, özellikle U-19 Milli maçlarda attığı gollerden sonra son Almanya final maçında atmış olduğu frikik golünden sonra milli takımı adeta tek başına sırtlayarak tüm Avrupa futbolunu mesaj verdi ülkemizin gurur kaynağı oldu.
Yine geçtiğimiz sezon Erdemirspor’dan Fenerbahçe’ye transfer olan 1996 doğumlu Berkan Ercan yine U-15 Türkiye Şampiyonu olan Fenerbahçe formasını giyiyor. Bir diğer başarıyı ise ülkemize Taner Sivrikaya getirdi. Türkiye’yi Macaristan’da düzenlenen turnuvada temsil eden Fenerbahçe 15 Yaş Altı Futbol Takımı, PSV Endhoven’i 2-0 yenerek şampiyon oldu ve Ağustos ayında İngiltere’de yapılacak Dünya Kupasına katılmaya hak kazandı. Takımın Teknik Direktörü Kdz.Ereğlili Taner Sivrikaya büyük bir başarıya imza atarak gururumuz oldu.
Bunları okuyuculara anlatırken şu gerçeğin de bilinmesini istiyoruz maalesef Kdz.Ereğli spor konusunda geride kalmıştır. Yetenekli oyuncular çıkaran tecrübeli teknik direktörleri elinde bulunduran Kdz.Ereğli’nin neden profesyonel ligde bir takımı yok?
Sanayi kentlerinin bir çoğunda dev bütçeli takımlar oluşturulup başarı yakalanırken Türkiye’de pek çok İl’i bile geride bırakan Kdz.Ereğli’nin amatör ruhla bu süreci sürdürmesi ne kadar doğru?
Koskoca Zonguldak’ın profesyonel takımını amatör kümeye düşürenler bugün seçim çalışmalarında bu konuyu dahi gündeme getirmiyorlar.
Yazık ama çok yazık Zonguldak olsun ilçeleri olsun sporda sınıfta kalmıştır.
Gelecekte bunun hesabını genç kuşaklar mutlaka soracaktır ama alt yapılara önem verilmeyen değerlerine sahip çıkmayan bu kadar sorumsuzca bir ilçe de başka bir yerde de yoktur.